Virėjai vertinimo komisijai pateikė namuose paruoštą banketinį patiekalą. Virtuvės šefų vadovaujamos komandos taip pat privalėjo per pustrečios valandos paruošti keturių patiekalų pietus: žuvies užkandį, du karštus patiekalus iš briedienos bei vegetariškąjį, taip pat desertą. Lietuvos virėjų meistriškumą vertino iš Prancūzijos, Lenkijos atvykę labai patyrę ekspertai.

Į čempionato uždarymo ceremoniją, kurioje buvo paskelbti nugalėtojai, atvyko Prancūzijos Respublikos Nepaprastasis ir įgaliotasis ambasadorius Lietuvoje Žanas Bernaras Artas bei dvišalio ir Europos bendradarbiavimo atašė Baltijos šalims Mišelis Gontjė.

Konkurso "Geriausias metų virėjas" nugalėtojomis tapo viešbučio-restorano "Perkūno namai" virėjos Janina Galubavičienė ir Ona Levendrauskienė.

Iš viso šiame konkurse dalyvavo dešimties Lietuvos restoranų virėjai. Šioje rungtyje dalyvavo ir svečiai iš Latvijos - Park Hotel "Ridzene" virėjai Guntaras Mačukas ir Liga Kukainė.

Padavėjų konkurse geriausiu paskelbtas Ignas Miškinis iš restorano "Perkūno namai". Barmenų konkurse nugalėtoja tapo Sandra Galdikaitė iš "Lithuanian Club".

Konkurso "Geriausias konditerinis patiekalas" nugalėtoja tapo Laima Nanartavičienė iš restorano "Ida Basar". Konkurse "Geriausias banketinis patiekalas" geriausiai pasirodė Linas Meškelis ir Vytautas Vadeiša taip pat iš restorano "Ida Basar".

Buvo išrinktas ir "Geriausių metų restoranų" penketukas. Geriausiu metų restoranu pripažintas restoranas "Perkūno namai". Į pirmąjį penketuką taip pat pateko restoranai "La Provence", "Ida Basar", viešbutis "Centrum", UAB "Maisto rūmai".