Haji Mohammado Muhaqiqo teigimu, talibų gretose kovoję samdiniai pasidavė jo ir kitų opozicijos vadų, Abdul Rashido Dostumo bei Attos Mohammado, atstovams, tokiu būdu vykdydami susitarimą, pagal kurį paskutiniai Kundūze likę Talibano kovotojai sekmadienį turėtų taip pat sudėti savo ginklus.

Anksčiau Šiaurės aljanso atstovas spaudai Mohammadas Habeelas pranešė, jog į šiaurės vakarus nuo Kundūzo savo ginklus atidavė ir pasidavė apie tūkstantis talibų kovotojų. Dar 700 talibų pasidavė Šiaurės aljanso vadams Afganistano rytuose. Apie pasidavusius samdinius iš užsienio atstovas neužsiminė.

Šiaurės aljanso pareigūnų teigimu, nuo ketvirtadienio iki šeštadienio paskutinėje Talibano citadelėje šalies šiaurėje opozicijos pajėgoms pasidavė dar 500-600 talibų karių.

Manoma, jog apsuptame Kundūze šiuo metu yra likę nuo 3 iki 9 tūkst. Talibano kovotojų, daugelis kurių yra arabai, pakistaniečiai bei čečėnai, kurie įtariami susiję su Saudo Arabijos ekstremisto vadovaujamu teroristų tinklu "Al Qaeda" (Bazė).

Pasak H.M.Muhaqiqo, pagal Šiaurės aljanso ir Talibano pasiektą susitarimą, samdiniai iš užsienio bus uždaromi į kalėjimus, o Talibano gretose kovoje afganai privalės nusiginkluoti ir bus išsiųsti į namus šalies pietuose.

Užsieniečiai kovotojai trims Šiaurės aljanso grupuotėms pasidavė Kala Gori Mare, taip pat žinomame kaip Kala-e-Kul-Mohamadas, esančiame beveik už 50 kilometrų į vakarus nuo Kundūzo ir už 10 kilometrų į rytus nuo šiaurinio Mazari Šarifo miesto.