Šiemet itin aktyviai festivalio organizavime dalyvauja Britų Taryba, Italų kultūros institutas, Vilniaus Goethe‘s Institutas, Prancūzų kultūros centras. Į „Mados infekciją“ atvyks jauni ir daug žadantys dizaineriai: Alistar Carr (Didžioji Britanija), Jean - Pierre Braganza (Didžioji Britanija), Franco Ciambella (Italija), Celia Czerlinski (Vokietija), Antonia Goy (Vokietija), Le Bihan Marc (Prancūzija).

Festivalis nepretenduos tapti mados diktatoriumi, o skatins ugdyti savitą, individualų stilių ir požiūrį į madą bei jos vartojimą. Nuo ankstesnių “Mados infekcijų” naujoji skirsis savo mastu ir kokybe– “infekcija” okupuos visą Šiuolaikinio meno centrą, greta kolekcijų pristatymų vyks ir specialūs meno projektai.

Dieną prieš madų šou (kovo mėn. 17 d.) Vilniaus Dailės Akademijoje bus skaitomos viešos paskaitos, skirtos drabužių modeliuotojams, mados žurnalistams, dizaino studentams bei visiems, besidomintiems mada. Paskaitas skaitys lektoriai dr. Ingrid Loschek (Vokietija) ir Mr. Franco Ciambella (Italija).

Dar viena festivalio staigmena- abi renginio dienas prieš madų šou ŠMC bus demonstruojami filmas apie Yves Saint-Laurent. Filmus pristatys ir diskusijose dalyvaus filmo režisierius David Teboul (Prancūzija).

Renginyje 18 dizainerių pristatys originalias kolekcijas, kurias lydės specialiai joms sukurtos video ir audio instaliacijos. Visa tai sukurs išskirtinę “Mados infekcijos” atmosferą. Analogų “Mados infekcijai” Lietuvoje tiesiog nėra– tai triumfuojanti mados ir stiliaus šventė, užburianti ir pavergianti visą Vilniaus Senamiestį.

Anksčiau vykusios “Mados infekcijos” susilaukė gyvo žiniasklaidos dėmesio ir pozityvių įvertinimų– apie renginį, kolekcijas ir dalyvius rašė visi pagrindiniai nacionaliniai dienraščiai, reportažus iš renginių rodė didžiausios Lietuvos televizijos, apie renginius pranešė radijo stotys. Planuojama, kad per dvi renginio dienas apsilankys daugiau nei du tūkstančiai mados mėgėjų ir profesionalų.

“Mados infekcijos” projekto autorė– Sandra Straukaitė, projekto prodiuserė– Renata Mikailionytė. Festivalio organizatorius – UAB „Effectus“.

Festivalio „MADOS INFEKCIJA“ programa:

Kovo mėn. 17d. (ketvirtadienis)

Vilniaus Dailės Akademija, Maironio g. 6, Vilnius

Paskaitos skirtos drabužių modeliuotojams, mados žurnalistams, dizaino studentams bei visiems, besidomintiems mada.

15.00 - Lektorė dr. INGRID LOSCHEK (Vokietija).
17.00 - Lektorius FRANCO CIAMBELLA (Italija).

Kovo mėn. 18d. (penktadienis)

Šiuolaikinis Meno Centras (ŠMC), Vokiečių g. 2, Vilnius

18.00 – filmas apie YVES SAINT-LAURENT, režisierius DAVID TEBOUL, 85 min. Filmą pristato ir diskusijose dalyvauja pats režisierius DAVID TEBOUL.

19.30 - Madų šou

1. GIEDRIUS ŠARKAUSKAS
2. LAURA DAILIDĖNIENĖ IR AUDRONĖ INDRELIŪNAITĖ
3. ALISTAR CARR (DIDŽIOJI BRITANIJA)

20 min. PERTRAUKA

4. JURGITA JANUŠKEVIČIŪTĖ – ŽIUGŽDIENĖ
5. CELIA CZERLINSKI (VOKIETIJA)
6. IEVA ŠEVIAKOVAITĖ IR JOLANTA RIMKUTĖ

20 min. PERTRAUKA

7. INDRĖ BUDRECKYTĖ
8. SONATA BYLAITĖ IR VITALIS ČEPKAUSKAS
9. FRANCO CIAMBELLA (ITALIJA)

23.00 – Festivalio atidarymo vakaras klube „Connect“

Kovo mėn. 19d. (šeštadienis)

Šiuolaikinis Meno Centras (ŠMC), Vokiečių g. 2, Vilnius

18.00 – filmas apie YVES SAINT-LAURENT, režisierius DAVID TEBOUL, 78 min. Filmą pristato ir diskusijose dalyvauja pats režisierius DAVID TEBOUL.

19.30- Madų šou

1. RAMUNĖ STRAZDAITĖ
2. KRISTINA KRUOPIENYTĖ
3. ANTONIA GOY (VOKIETIJA)

20 min. PERTRAUKA

4. JULIANAS FEDO IR TADAS GUTAUSKAS
5. LE BIHAN MARC (PRANCŪZIJA)

20 min. PERTRAUKA

6. SANDRA STRAUKAITĖ
7. DALIA ATKOČIŪNAITĖ
8. JEAN - PIERRE BRAGANZA (DIDŽIOJI BRITANIJA)

23.00 – Festivalio uždarymo vakaras klube „Connect“