Afganistano užsienio reikalų ministras Abdul Sattaras pranešė kabinetui apie savo sprendimą per trečiadienį įvykusį susitikimą, kuriam pirmininkavo prezidentas Pervezas Musharrafas, pridūrė atstovas.

Jungtinės Valstijos trečiadienį pranešė, jog paprašė Pakistano uždaryti Talibano ambasadą Islamabade ir išsiųsti šio judėjimo diplomatus, nes jų buvimas Pakistane yra "nebenaudingas".

Pasak Valstybės departamento atstovo spaudai Richardo Boucherio, šis prašymas Islamabadui buvo perduotas, kai Kabule buvo išvaduoti aštuoni pagalbos darbuotojai iš Vakarų šalių, įskaitant du amerikiečius, kuriuos Talibanas buvo sulaikęs Kabule, ir kai praėjusią savaitę juos išvežė Jungtinių Valstijų kariuomenė.

Pirmadienį Pakistanas pranešė, kad Islamabadas nebepripažįsta Talibano vyriausybės, tačiau nenutraukė su ja diplomatinių ryšių, nes Afganistane nėra jai alternatyvios teisėtos valdžios.

Antradienį Pakistano vyriausybė uždarė Talibano konsulatus Pešavare ir Kvetoje, tačiau atidėjo sprendimą dėl Talibano ambasados Islamabade uždarymo.

Rugsėjo 11 dieną, kai buvo įvykdyti katastrofiški teroro išpuoliai Niujorke ir Vašingtone, diplomatinius santykius su Talibano režimu buvo užmezgusios trys šalys. Tačiau spalio mėnesį Jungtiniai Arabų Emyratai ir Saudo Arabija nutraukė šiuos santykius, ir Pakistanas liko vienintele diplomatinius santykius su Talibanu palaikančia šalimi.