Teismo pirmininko sudaryta komisija skubos tvarka tikrins teisėjo S. Remeikos žinioje esančią administracinių teisės pažeidimų bylą, kuri visuomenėje sukėlė itin didelį rezonansą.

Įtariama, girto vairavusio Joniškio savivaldybės tarybos nario byla neišnagrinėta net per metus, t.y. iki senaties įsigaliojimo nepriimtas joks teismo sprendimas.

Bylą nagrinėjęs teisėjas S. Remeika susirgo priešpaskutinę bylos nagrinėjimo dieną, jokio sprendimo nepriėmė ir paskutinę dieną, nors darbe buvo pasirodęs. Esą dėl sveikatos sutrikimų vėl turėjo pasirodyti pas gydytoją.

Ketvirtadienio rytą Šiaulių apygardos teisme Joniškio teismo teisėjas Saulius Remeika rašė pasiaiškinimą. Kol kas jo turinio teismas nekomentuoja.

Sudaryta komisija spręs, kaip vertinti teisėjo darbą ir ko imtis.

„Šiaulių apygardos teismo komisija, išnagrinėjusi teisėjo Remeikos tirtą bylą, pateiks išvadas teismo pirmininkui. O Šiaulių apygardos teismo pirmininkas nuspręs, ar kreiptis dėl drausmės bylos iškėlimo į etikos komisiją“, – sakė Šiaulių apygardos teismo atstovas Vytautas Jončas.

Šiuo metu teisėjas S. Remeika yra laikinas Joniškio rajono apylinkės teismo pirmininkas. Šio teisėjo darbas ir anksčiau yra kėlęs nerimo, tačiau Šiaulių apygardos teismas, įvertinęs, kad teisėjas suprato savo klaidas, pernai drausmės bylos nepradėjo.