Ir nors programavimas “Windows C++” aplinkoje gerokai palengvėjo, interneto laiko planavimas sunaikina visą programuotojų entuziazmą kovoje su darbo įrankiais ir problemomis.

“Java” kalba programuojantys “Windows” tobulintojai, galėję savo programos fragmentus sukurti, sukompiliuoti ir ištaisyti greičiau, visgi jautėsi taip, lyg mautų pirštinę ant kojos, nes “Windows” operacinė sistema su šia programavimo kalba nėra suderinta.

Dėl šios priežasties paskubomis buvo išleistas “Microsoft” “.NET SDK” (software development kit) paketas. Ši 86 MB užimanti programinės įrangos pradinė versija, beveik atskleidė į ką gali pavirsti “Windows”. joje taip pat buvo veikiantis naujos programavimo kalbos “C#”, kuri tariasi “C sharp”, kompiliatorius.

Bent šiek tiek mokant programuoti “C++”, “C#” bus kur kas lengviau išmokti nei “Java”. “C#” yra standartinė programavimo kalba, kuri buvo išleista ne “Microsoft”, tačiau ECMA (European Computer Manufacturers Association) asociacijos, kūrusios visiems gerai žinomą “JavaScript”.