Už tai, kad būtų palikta ši, konservatorių valdančiosios daugumos valdymo metais priimta nuostata, balsavo 46 parlamentarai, 21 pasisakė “prieš” ir 15 susilaikė.

Tiesa, Seimo Socialinių reikalų ir darbo komitetas siūlė nedrausti dvasininkų valstybės lėšomis ir nemokėti jiems pensijų. Ypač kategoriškas šiuo klausimu buvo komiteto pirmininkas socialdemokratas Algirdas Sysas. Jis ragino kolegas parlamentarus atmesti Vyriausybės siūlymą palikti galioti ankstesnę įstatymo nuostatą.

Seimo Socialinių reikalų ir darbo komiteto pirmininkas Algirdas Sysas:

Valstybinio socialinio draudimo įstatymo nuostata - tradicinių religinių bendruomenių ir bendrijų dvasininkus bei vienuolynuose dirbančius vienuolius drausti valstybės lėšomis ir jiems sulaukus pensinio amžiaus mokėti pensiją kritikuotina vien jau dėl to, kad ji prieštarauja pagrindiniam Lietuvos respublikos įstatymui - Konstitucijai. Joje įtvirtinta nuostata, kad valstybė ir Bažnyčia yra dvi atskiros institucijos.

Tuo tarpu socialinio draudimo pagrindas - darbo santykiai. Valstybė nėra Bažnyčios ar vienuolyno darbdavys.

Taigi nuostata drausti dvasiškius yra visiškai nelogiška. Ir ji paaiškinama labai paprastai, tai konservatorių maloningas gestas savam elektoratui.

Prieš pora metų konservatoriams priėmus šią pataisą valstybė kasmet už dvasiškių socialinį draudimą sumoka 1 mln. Lt - mokesčių mokėtojų pinigų. Taigi, sukakus pensiniam amžiui, remiantis šia nuostata, visi dvasiškiai gaus bazinę pensiją - tai yra 138 Lt.