Nangarharo provincijos policijos viršininko Hazrato Ali teigimu, žurnalistų kūnai buvo pervežti į rytinį Afganistano Džalalabado miestą, kur juos atpažino jų kolegos.

Pirmadienį buvo pranešta, jog pakeliui į Kabulą be žinios dingo du "Reuters" žurnalistai - australas operatorius Harry Burtonas (Haris Bartonas) ir Afganistane gimęs fotografas Azizullah Haidari (Azizula Haidaris), taip pat Ispanijos laikraščio "El Mundo" korespondentas Julio Fuentesas (Chulijus Fentesas) bei italų dienraščio "Corriere della Sera" korespondentė Maria Grazia Cutuli (Marija Gracija Kutuli).

Žiniasklaidos atstovai automobilių vilkstine važiavo rytine Afganistano Nangarharo provincija, kai maždaug už 90 kilometrų į rytus nuo Kabulo, netoli Tangi Abrišumo tilto, juos sustabdė šeši ginkluoti asmenys, pranešė iš pasalos pabėgę žurnalistai.

Užpuolikai sustabdė du iš 6-8 vilkstinės priekyje važiavusių automobilių, o juose buvusius žmones privertė išlipti. Būtent šiais automobiliai ir važiavo vėliau nužudyti žurnalistai.

"Remiantis mano turima informacija, juo nužudė arabai, - teigė H.Ali. - Į šį rajoną jau nusiunčiau savo darbuotojus, kurie imsis tyrimo".

Arabų savanorių yra tiek Talibano pajėgų, tiek Saudo Arabijos ekstremisto Osamos bin Ladeno vadovaujamos teroristų grupuotės "Al Qaeda" (Bazė) gretose.

H.Ali teigimu, po šio incidento buvo imtasi papildomų saugumo priemonių Nangarharo provincijoje, kurios kontrolę po talibų pasitraukimo perėmė puštūnų gentys.