39-erių metų vilnietis R. Kačinauskas taip pat prašė priteisti 10 tūkst. Lt neturtinės žalos atlyginimo. Kadangi Z. Birštonas buvo išteisintas, civilinis ieškinys net nenagrinėtas.

Z. Birštonas savo kaltę neigė ir nesutiko su R. Kačinausko siūlomomis susitaikymo sąlygomis.

„Galbūt aš jo grubiau paprašiau palikti mano kabinetą, tačiau keiksmažodžiais nekeikiau. Todėl susitaikyti nesutinku“, - teisme yra sakęs Z. Birštonas.

Nuosprendis per 20 dienų gali būti apskųstas.

DELFI primena, kad didelio susidomėjimo sulaukusi istorija nutiko 2011 metų kovo 23-ąją. Tuomet Vilniaus apygardos teisme Z. Birštonas turėjo nagrinėti R. Kačinausko bylą dėl pasipriešinimo policijai.

„Betmenas“ tikina, kad teismo salėje nesulaukė Z. Birštono ir užėjo į šio kabinetą pasiteirauti, ar įvyks posėdis. Kabinete tvyrojo alkoholio kvapas, teisėjas, apsivilkęs mantiją, sėdėjo prie stalo, ant kurio buvusi taurelė. Z. Birštonas ėmė keiktis, koneveikti R. Kačinauską. Vėliau policija nustatė, kad teisėjas buvo neblaivus (0,56 promilės).

Vedamas teismo laiptais teisėjas nugriuvo, o išėjęs į lauką svirduliavo, jį filmuojantį operatorių išvadino „šūdo gabalu“, keikėsi rusiškais keiksmažodžiais, svirduliavo, jį reikėjo prilaikyti. Praėjusius penkios dienoms po įvykio Z. Birštonas buvo atleistas.

„Betmenas“ pasijautė įžeistas ir prašė žalos atlyginimo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)