Po Uzbekistano sostinėje įvykusio susitikimo su Jungtiniu Valstijų specialiuoju pasiuntiniu Jamesu Dobbinsu A.Abdullah sakė, jog Šiaurės aljansas pasirengęs vesti derybas ne Afganistano teritorijoje. Būtent tokį reikalavimą buvo iškėlusios Jungtinės Tautos.

"Tai įvyks ne Afganistane. Kai kurios (JT specialaus įgaliotinio pavaduotojo) Francesco Vendrello pasiūlytos derybų vietos mums priimtinos - tai Vokietija, Šveicarija arba Austrija, - sakė jis per spaudos konferenciją. - Mūsų nuomone, tai galėtų įvykti jau ateinančią savaitę. Kalbant apie laiką, iš mūsų pusės nėra jokių kliūčių".

J.Dobbinsas sakė per susitikimą su opozicijos užsienio reikalų ministru pabrėžęs būtinybę kuo greičiau surengti derybas dėl būsimosios Afganistano vyriausybės. "Mūsų nuomone, derybos turi įvykti kitą savaitę", - sakė jis netrukus po sugrįžimo iš Islamabado, kur tris dienas vyko jo susitikimai su aukščiausiais Pakistano pareigūnais bei Afganistano išeiviais.

Kalbėdamas apie Didžiosios Britanijos specialiųjų pajėgų karių dislokavimą į šiaurę nuo Kabulo esančioje Bagramo oro bazėje, A.Abdullah pareiškė, kad Šiaurės aljansas ir britai šiuo klausimu pasiekė "visišką susitarimą".

"Britų karių dislokavimas Bagrame yra pagrįstas bendru mūsų ir (Didžiosios Britanijos) vyriausybės susitarimu. Pagrindinis šio dislokavimo tikslas - užtikrinti humanitarinės pagalbos apsaugą", - sakė opozicijos užsienio reikalų ministras.