"Mes atėjome į Kabulą ne tam, kad išplėstume savo vyriausybės galias, o siekdami taikos. Mes klojame pamatus tam, kad būtų galima pakviesti visas taikos grupes ir afganų intelektualus užsienyje, siekiančius taikos", - per spaudos konferenciją teigė B.Rabbani.

"Mes pritariame kiek galima greitesniam koalicinės šalies vyriausybės suformavimui, - tvirtino jis, pabrėžęs, kad šis siekis priklauso nuo to, kiek rimtai į jį pažiūrės Afganistano žmonės ir Jungtinės Tautos (JT).

Pasak jo, Šiaurės aljansas gerbs bet kokį tradicinės genčių seniūnų ir frakcijų vadovų asamblėjos sprendimą dėl būsimosios šalies vyriausybės.

Tyuo tarpu, kaip pranešė JT misijos Afganistane atstovai, šeštadienį į Kabulą turėtų atvykti šios pasaulinės organizacijos specialaus įgaliotinio pavaduotojas Francesco Vendrellas (Frančesko Vendrelas), turintis koordinuoti derybas dėl pereinamosios Afganistano vyriausybės suformavimo.

Prieš išvykdamas į Afganistano sostinę F.Vendrellas teigė, jog nors JT ir pripažįsta B.Rabbani teisėtu Afganistano prezidentu, tačiau tai jokiu būdu nereiškia, kad būtent jis ir taps būsimosios vyriausybės vadovu arba naujojo Afganistano prezidentu.

Interviu radijui BBC JT specialaus įgaliotinio pavaduotojas išreiškė viltį, jog su Vakarų antiteroristinės koalicijos pagalba jam pavyks padėti pamatus laikinosios Afganistano tarybos suformavimui, kuri valdys šalį, kol bus sušaukta Loja Džirga - genčių seniūnų ir vadų bei dvasinių šalies lyderių asamblėja.

Tikimasi, jog JT atstovų ir pagrindinių Afganistano opozicijos vadovų susitikimai turėtų prasidėti jau ateinančią savaitę.