Teismas nustatė, kad R. Teresas, dirbdamas Juozo Miltinio dramos teatre aktoriumi, šių metų rugpjūčio mėnesį padarė darbo drausmės nusižengimą, tačiau jam buvo skirta per griežta nuobauda. Juozo Miltinio dramos teatras R. Tereso atžvilgiu neturėjo pagrindo taikyti Darbo kodekso 36 straipsnio 3 dalies 2 punkto, nes ieškovas nepadarė šiurkštaus darbo tvarkos pažeidimo.

Teismas nusprendė ieškinį tenkinti iš dalies, pripažįstant, kad R. Teresas iš darbo Juozo Miltinio dramos teatre buvo atleistas neteisėtai ir turi būti grąžintas į darbą.

Ieškovui priteista už laikotarpį nuo šių metų rugsėjo 12 dienos iki gruodžio 18 dienos imtinai iš Juozo Miltinio dramos teatro 5 456,16 Lt (neatskaičiavus mokesčių) vidutinio darbo užmokesčio, nuo gruodžio 19 dienos iki teismo sprendimo įvykdymo dienos – po 67,36 Lt (neatskaičiavus mokesčių) už kiekvieną priverstinės pravaikštos dieną ir 2 000 Lt neturtinei žalai atlyginti.

Teismo sprendimą dalyje dėl darbo užmokesčio priteisimo, neviršijant vieno mėnesio vidutinio darbo užmokesčio dydžio 1684 Lt sumos (neatskaičiavus mokesčių), vykdyti skubiai.

Sprendimas dar neįsiteisėjęs, per 30 dienų nuo jo paskelbimo dienos gali būti skundžiamas apeliacine tvarka.