Kaip teigia kūrėjai, pati svarbiausia „Opera 6“ naujovė yra tai, kad vartotojai galės rinktis ar peržiūrinėti keletą tinklapių viename naršyklės lange, ar našyti internete tradiciškai atsidarius kelis langus. Bendrovės atstovas pranešė, jog tai „palengvins „Internet Explorer“ ir „Netscape“ vartotojams perėjimą prie „Opera“, kadangi naršyklė veiks jiems įprastu rėžimu“.

Funkciniu klavišu F12 dabar galima greitai atsidaryti į naršyklės nustatymų meniu. Reikia pažymėti, jog kūrėjai vienu svarbiausių nustatymų laiko naršyklės identifikaciją lankantis interneto svetainėse. Pagal nutylėjimą, „Opera“ identifikuojama kaip „Internet Explorer 5.0“. Tai atlikta po to, kai „Microsoft“ buvo uždraudusi priėjimą prie MSN.com tinklapio vartotojams, naudojantiems „Opera“ ir kitas alternatyvias naršykles.

Kartu įdiegtas „Opera“ pašto klientas turi gana patogią laiškų importavimo iš „Microsoft Outlook“ funkciją. „Opera“ naršyklė suderinta su šiomis technologijomis: 128 bitų šifravimu, TLS 1.0, SSL 2 ir 3, CSS1, iš dalies CSS2, XML, HTML 4.01, HTTP 1.1, ECMAScript, JavaScript 1.3 ir WAP/WML.

Kol kas yra tik „Windows“ operacijų sistemai skirta angliška „Opera 6.0 Beta 1“ versija. Naujausioje versijoje neįtrauktas „Java“ palaikymas, norint dirbti su „JavaScript“, būtina „Opera 6.0“ diegti „ant viršaus“ senesnėms naršyklės versijoms. Nemokamoje naršyklės versijoje viršutinėje ekrano dalyje yra nedidelė reklama. Norint ją pašalinti, reikia užregistruoti programą sumokant 39 JAV dolerius (156 litus). Registruoti „Opera 5“ vartotojai gali atsisiųsti naujausią naršyklės versiją nemokamai.