Pasikeitusi fotografinė technika, labai greitai privertė keistis ir šio proceso dalyvius. Buvo pradėtos dėstyti naujos technologijos, atėjo dėstyti naujai parengti specialistai: Rimgaudas Šlekys, Linas Cidzikas, Jelena Žerebcova.

Skaitmena pilnu tempu žengė į fotografijos įvairias sritis. Fotografijos technologijų katedra ėmė bendradarbiauti su “Fujifilm Lietuva”, ”Fototechnika”, “Fotoservisu”, kur studentai atlikdavo praktiką ir įsisavino naujas technologijas.

Studentų įgūdžius formavo puikūs pedagogai: Algimantas Mačiulis, Audronė Trukanaitė, Danutė Kiaušaitė, dėstė žymūs fotografai – Rimantas Dichavičius, Virgilijus Juodakis, kino kritikas Skirmantas Valiulis, todėl parengtų specialistų profesinės kompetencijos buvo gana aukšto lygio.

Vėliau pedagogų gretas papildė vyresniųjų mokiniai: Gintas Kavoliūnas, Arturas Valiauga, Regina Jakučiūnaitė – Kubertavičienė, Mantas Šatkus.

Buvusieji studentai aktyviai dalyvavo ir dalyvauja Lietuvos fotomenininkų sąjungos veikloje. Vien tik Lietuvos fotomenininkų sąjungos narių – artėja prie trisdešimties. Daugelis jų –Lietuvoje ir už jos ribų žinomi fotografai: Kazimieras Mizgiris, Ramūnas Danisevičius, Romas Juškelis, Saulius Kirvela ir kiti.

Kai kurie iš jų pasirinko ne tik fotomenininko, bet ir fotografijos pedagogo kelią – Stasė Butrimienė, Gintas Kavoliūnas, Arturas Valiauga, taip pat ir Angelė Žemaitienė, Rasa Krupauskienė, Saulius Medelinskas. Visokeriopą veiklą Palangoje vysto Adas Sendrauskas, o Kaune - Romas Juškelis.

Daugelis parengtų operatorių įsitvirtino ir sėkmingai darbuojasi televizijose. Praktikų metu studentai stebi operatorių darbą, filmuoja nesudėtingus siužetus todėl baigę nesunkiai įsidarbina, tai: Laimis Šėgžda, Gintaras Drumsta, Donatas Sauleika ir kiti.

Deja, nemaža dalis dabartinių absolventų jau emigravo į įvairias užsienio šalis. Įtakos turėjo ekonomikos krizė, kuomet daugelis mažų įmonių buvo priverstos užsidaryti, laikraščiai ir žurnalai sumažino fotoreporterių skaičių. Tačiau, mylintys savo darbą, nepražūna: suranda nišą ir sėkmingai darbuojasi kitur.

Laikas nestovi vietoje, todėl nuolat atnaujinama studijų programa žengia kartu su gyvenimu iškeldama naujas užduotis tiek studentams, tiek pedagogams, nes be fotografijos negali egzistuoti nė viena žiniasklaidos priemonė.