Jau 22 kartą vykstantis tarptautinis renginys į didelę areną pritraukė daugiau kaip 200 tatuiruočių, pirsingo (piercing), poodinių implantų specialistų ir aksesuarų prekeivių.

Vienintelis atstovas iš Lietuvos varžėsi su daug kūno piešimo meistrų iš įvairiausių pasaulio šalių. Danijoje šiuo metu gyvenantis ir dirbantis 26-erių lietuvis siekė įvertinimo įvairiuose tatuiruočių konkursuose. Nors laurų Berlyne jam nuskinti nepavyko, Augis į gimtą Lietuvą išvyksta patenkintas.

„Tokioje parodoje tiesiog garsini savo vardą. Dalyvaudamas konkurse parodai save, savo darbus, nustebini publiką, - DELFI sakė Augis. Pasak jo, vien dalyvavimas pasiteisino, jo stendą lankė daug susidomėjusių žmonių. - Esu patenkintas tuo, ką padariau, truputėlį peršokau pats save.“

Pasak jo, vien jau tai, kad jam buvo suteikta proga dalyvauti tokio masto tatuiruočių mugėje, yra didelis įvertinimas. Norint patekti į tokį renginį, neužtenka tik susimokėti už stendą (šiuo atveju 600 eurų), reikia gauti organizatorių kvietimą. (Daugiau apie Augį Tattoo artimiausiu metu skaitykite DELFI rubrikoje Lietuviai svetur)

Savaitgalį mugė sulaukė daug lankytojų, apie tai bylojo tiek prie įėjimo nusidriekusi eilė, tiek drabužiais perpildytos rūbinės arenoje.

Ištisą dieną tatuiruočių specialistai spoksant žiūrovams savo mažuose stenduose margino žmonių kūnus. Priklausomai nuo tatuiruotės dydžio, jos išpiešimas ant kūno trunka nuo kelių iki keliolikos valandų. Pavyzdžiui, Augio Tattoo modelis Tomas Daubaras adatėle badymus turėjo kęsti šeštadienį apie 12-13 valandų. Kitas modelis – Renata Marcinkutė su kiekviena valanda didėjantį skausmą pasiryžo kęsti kiek trumpiau, nes jos tatuiruotė buvo mažesnė ir lengvesnė. „Lengvai moteriška, simpatiška kaukolytė“ - taip piešinį apibūdino Augis. Pasak jo, į tokius festivalius-muges meistrai vežasi patikimus modelius, kurie jau yra įrodę, kad turi pakankamai kantrybės, gali iškentėti bet 4-5 valandas.

Modeliais tapę žmonės vėliau lipo ant scenos, kur juos įdėmiais žvilgsniais tyrinėjo žiuri komisija ir publika. Kai kuriems, norint parodyti kūno piešinius, teko rampų šviesoje nusileisti kelnes ar apnuoginti krūtis.

Neatrodė, kad tai kam nors keltų sunkumų. Netgi priešingai - kasmet renginio metu vykstantis gražiausios tatuiruotos merginos konkursas „Tatuiruočių karalienė“ susilaukia vis didesnio susidomėjimo. Įvairiausių proporcijų merginos demonstravo savo kūno piešinius, išsirengė iki bikini, o kai kurios nusimetė ir paskutinius drabužėlius, kad tik įtikintų publiką ir komisiją.

Pasak tatuoruočių ir kitokių kūno modifikacijų paplitimą visuomenėje ir jo psichologines priežastis tyrinėjančio Leipcigo universiteto Medicinos fakulteto psichologo Dirko Hofmeisterio, įvairių formų ekshibicionizmas ir aštriausi kūno modifikacijos pavyzdžiai - neatskiriama tokių renginių dalis. Į mugę atvykęs psichologas sutiko lydėti DELFI ir padėti susiorientuoti eksperto žvilgsniu. (Plačiau apie tatuiruočių psichologijos niuansus skaitykite artimiausiu metu DELFI.)

DELFI dalyvauja žurnalistinių mainų projekte „Iš arti“ („Nahaufnahme“), kurį organizuoja Goethe's institutas. Šio projekto metu žurnalistai iš Vokietijos ir kitų Europos šalių trumpam (2-4 savaitėms) pasikeičia savo darbo vietomis. Šiuo metu DELFI žurnalistė Vytenė Stašaitytė svečiuojasi Vokietijos visuomeninio transliuotojo Deutsche Welle redakcijoje. 2013 m. kovą DELFI į savo komandą priims Deutsche Welle žurnalistę Moniką Griebeler. Daugiau informacijos apie šį projektą galite rasti ČIA.