"Kandaharas visiškai kontroliuojamas", - pareiškė centrinės ligoninės vyriausiasis gydytojas Bakhitas al-Rahmanas Zakri. Talibanas patruliuoja miestą ir jo apylinkes", - sakė jis videotelefonu.

Kiti Kandaharo atstovai taip pat patvirtino, kad Talibanas vis dar kontroliuoja Kandaharą, kuriame įsikūręs vyriausiasis šio fundamentalistinio judėjimo vadovas mula Mohammadas Omaras, pranešė "Al-Jazeera".

B.R.Zakri pareiškė, kad Talibanas "Kandahare yra pasiryžęs kovoti iki paskutinio žmogaus" ir niekam neatiduos šios paskutinės jo bazės, kai Afganistano sostinė Kabulas ir didžiuma šalies jau atiteko opoziciniam Šiaurės aljansui.

B.R.Zakri paneigė pranešimus, kad Kandaharą puolė afganų genčių pajėgos. Šiaurės aljanso ambasadorius kaimyniniame Tadžikistane trečiadienį pranešė, jog Talibanas Kandahare buvo nugalėtas, kai "žmonės surengė sukilimą", tačiau Talibano atstovas spaudai tai paneigė.

JAV gynybos sekretorius Donaldas Rumsfeldas pareiškė, kad Kandahare ir jo apylinkėse vyksta mūšiai, tačiau išsamesnių žinių nesuteikė.