"Jie atsitraukia, tačiau jie nepasidavė, nesudėjo savo ginklų, vyksta savo mašinomis, - sakė jis. - Tai yra visiškai teisėtas ir patrauklus taikinys, ir mes esame nusiteikę šiam tikslui pasinaudoti kiekviena pasitaikiusia galimybe".

D.Rumsfeldas perspėjo, kad JAV karas su terorizmu "dar toli gražu neužbaigtas", ir tiek jis, tiek Jungtinių štabų vadų komiteto pirmininkas generolas Richardas Myersas pateikė kiek sumenkintus duomenis apie paskutines pergales, kurias JAV remiama opozicija iškovojo po dramatiško Mazari Šarifo užėmimo praėjusį penktadienį.

R.Myersas sakė, kad Šiaurės aljansas priartėjo prie Kabulo ir užėmė visas Afganistano šiaurines provincijas.

"Iki pirmadienio ryto jie iš esmės padalino Afganistaną į dvi kontrolės zonas, tačiau reikia atsiminti, kad dar išliko pasipriešinimo lopinėlių", - sakė jis.

Taip pat gauta nepatvirtintų pranešimų, kad Talibanas paliko rytinį Džalalabado miestą po miestiečių sukilimo ir kad genčių pajėgos puola oro uostą šalia Kandaharo, sakė jis.

"Padrąsina tai, kad reikalams taip klostantis šiaurėje, kai kurios pietinės gentys gali nuspręsti imtis aktyvesnių veiksmų", - sakė D.Rumsfeldas.

Persilaužimą kare rodo ir D.Rumsfeldo pripažinimas, kad kelios dešimtys JAV specialiųjų pajėgų karių veikia pietuose. Pasak jo, šie kariai veikia savo nuožiūra ir yra visapusiškai įsitraukę į besiklostančią padėtį.