Pranešime rašoma, kad labdaros vakaro metu tautiškumą užsienyje skleidžiančiai mokyklėlei gausiai aukojo Vašingtono ir Baltimorės lietuvių bendruomenių nariai, labdaringos veiklos patirtimi dalinosi visuomenės veikėja, žurnalistė ir kulinarė Beata Nicholson.

Lietuvos ambasadoriaus JAV Žygimanto Pavilionio teigimu, lietuvybės išlaikymas tiek Lietuvoje, tiek užsienyje yra ne tik valstybės, bet ir kiekvieno tautiečio rūpestis. Tą puikiai suvokia Amerikos lietuviai, perėmę itin aktyvia labdaringa veikla pasižyminčių amerikiečių aukojimo tradicijas ir savo lėšomis išlaikantys didžiausią pasaulyje lituanistinių mokyklėlių skaičių – net 40.

„Pažymėtina tai, kad ir Lietuvoje labdaros projektai populiarėja. Lietuva sustiprės tuomet, kai savo stiprybę suvoks jos žmonės ir bendruomenės, vis dažniau pajėgsiančios padėti savo artimajam“, – sakė ambasadorius.

Prie ambasados akcijos prisidėjusiai nuolatinei labdaringų renginių iniciatorei ir dalyvei Beatai Nicholson Kristijono Donelaičio lituanistinės mokyklos direktorė Ilona Verbušaitienė įteikė mokinių ir mokytojų surinktus lietuviškus receptus, kuriuos Beata pažadėjo įtraukti į naująją savo kulinarijos knygą.
Lietuvos ambasada JAV labdaringame renginyje rinko lėšas vienai seniausių lituanistinių mokyklų