„Aptvėrėme mokyklos teritoriją, dabar vaikai bus apsaugoti. Kaip pastebėjote, visos padorios tvarkingos mokyklos apsitveria, kad vaikai galėtų ramiai per pertraukas išeiti, lakstyti, kad teritorijoje nebūtų svetimų, juoba iš visų pusių keliai“, – DELFI sakė Vilniaus centro vidurinės mokyklos direktorė Lilija Šišėja.

Pasak L. Šišėjos, iki šiol per mokyklos sporto aikštyną vaikščiodavo praeiviai ir vaikai negalėjo sportuoti. Aptvėrus teritoriją, aikštyne ketinama įrengti ir futbolo vartus, ir krepšinio lankus. Svarstoma sodinti ir sodą, kad vaikai turėtų ką tyrinėti per biologijos pamokas.

Kol kas aptverta ne visa mokyklos teritorija. Tvoros medžiagoms, planams ir leidimams prireikė 30 tūkst. Lt. Ši suma gauta iš mokyklos pajamų už nuomą – reorganizuotos ir į miesto centrą perkeltos Mstislavo Dobužinskio mokyklos stogas išnuomotas mobilaus ryšio operatoriui, taip pat nuomojama minėtos mokyklos salė.

„Ir vaikai saugiau jaučiasi, ir tėvai labai patenkinti. Dabar tai kaip privati teritorija“, – sakė direktorė, pridūrusi, kad Mstislavo Dobužinskio mokykloje tvora stovi dar nuo šeštojo dešimtmečio. L. Šišėja patikino, kad apsitvėrimas tvora nesusijęs su Lukiškių kalėjimo kaimynyste.

Šaligatvį užstato atvažiuojantys į Lukiškes

Kol mokykla neturėjo tvoros, vilniečiai per jos teritoriją trumpindavo kelią. Dabar jie turi eiti Lukiškių skersgatviu. Nors minėtame skersgatvyje yra šaligatvis, jis nuolat užstatytas į Lukiškes atvykstančių žmonių automobiliais. Tad pėstieji turi eiti važiuojamąja kelio dalimi ir rizikuoti gyvybe.

„Tikrai negaliu sakyti, kad tai mūsų darbuotojų automobiliai – pas mus atvažiuoja nemažai darbuotojų iš kitų institucijų. Kiek man teko matyti, būtent jie ten statosi automobilius“, – tvirtina
Lukiškių tardymo izoliatoriaus-kalėjimo direktoriaus pavaduotojas Romas Ostanavičius.

Pasak R. Ostanavičiaus, anksčiau kalėjimo darbuotojai ne kartą bausti už ne vietoje pastatytus automobilius ir dabar taip nebesielgia.

Apie situaciją Lukiškių skersgatvyje DELFI antradienį teiravosi Vilniaus miesto vyriausiame policijos komisariate. Sutapimas ar ne, tačiau jau trečiadienio rytą ant šaligatvio stovintys automobiliai buvo nuklijuoti policijos pranešimais apie administracinį teisės pažeidimą. Pažeidėjai pakviesti atvykti į administracinio teisės pažeidimo bylos nagrinėjimą.

Vilniaus policijos atstovė Evelina Pagounis DELFI sakė, kad pareigūnai dėl neleistinoje vietoje Lukiškių skersgatvyje stovinčių automobilių dažnai sulaukia piliečių skundų. Policijos pareigūnai yra ne kartą už tai baudę automobilių savininkus. „Policija baus ir toliau už automobilio stovėjimą neleistinoje vietoje“, - teigė E. Pagounis.

Tuo metu mokyklos vadovė L. Šišėja Lukiškių skersgatvyje dar norėtų „gulinčių policininkų“ – jos manymu, automobiliai čia laksto per greitai.