„Mintis mano labai paprasta – kai mes patvirtinome tokius rezultatus, man gėda už tai. Aš palauksiu antrojo turo, pažiūrėsiu, ką galima padaryti iki antro turo pabaigos, ir tada teiksiu atsistatydinimą. Tegul mane delegavę asmenys ir Seimas sprendžia, ar aš vertas to pasitikėjimo, ar ne. Man atrodo, kad jeigu kažkam yra iškilę viešų klausimų, o tokių klausimų aš girdžiu nemažai ir mano paaiškinimai netenkina, tai natūralu kad prasmingiausias veiksmas būtų teikti atsistatydinimo pareiškimą“, - DELFI sakė L. Ulevičius.

Į VRK L. Ulevičių pasiūlė teisingumo ministras, VRK sudėtį tvirtina Seimas.

Klausiamas, kam konkrečiai teiks atsistatydinimo pareiškimą, L. Ulevičius teigė dar neišsiaiškinęs procedūrų – ar pareiškimą turi teikti komisijai, ar Seimui.

„Aš tikrai nematau šios vietos kaip auksinė, lyg čia būtų mano pragyvenimo šaltinis ir kad aš be jos negalėčiau gyventi“, - sakė L. Ulevičius.

DELFI primena, kad L. Ulevičius žinute į „Facebook“ paskyrą prašė Seimo nario V. Gapšio paveikti vieną ministrą. Pats L.Ulevičius teigia, kad jo įrašas „Facebook" paskyroje tebuvo provokacija, siekiant įvertinti, ar V.Gapšys „užkibs“ ant metamo kabliuko.

„Labas, yra vienas klausimas ir pats gali turėti atsakymą. Kaip žinia, su kolegomis esame laimėję Aplinkos ministerijos ryšių su visuomene konsultacijų konkursą ir paslaugų teikimas baigsis tik kitų metų birželį, todėl neišvengiamai teks dirbti ir su nauju ministru. Galbūt jau apytiksliai yra aišku, kas tai galėtų būti? Nes yra rizikų, kad nueinantis gali imtis neadekvačių sprendimų dėl viešinimo priemonių/biudžetų ir reikia/galima būtų tam užkirsti kelią. Jeigu reikia galim susitikt gyvai ir pakalbėt plačiau apie tai. Bet reikėtų pernelyg nedelst", - V. Gapšiui socialinio tinklo paskyroje rašė L. Ulevičius, kuris, be kita ko, yra ir viešųjų ryšių specialistas.

VRK pirmininkas Zenonas Vaigauskas savo kolegos provokaciją įvertino itin neigiamai, tačiau teigia, kad ne jam spręsti, ar L. Ulevičius gali dirbti VRK nariu, ar ne.

„Ne man spręsti, ar komisijos nariui dirbti, ar nedirbti – tą sprendžia paskyrusi institucija – tik Seimas, o ne aš. Aš vertinu neigiamai – jeigu komisijos narys užsiima operatyvine veikla, provokuoja Seimo narius, kandidatus į Seimo narius. Žinote, tokie dalykai pagal įstatymą negalimi“, - DELFI sakė VRK pirmininkas Z. Vaigauskas.

Z. Vaigauskas sakė negalintis kelti L. Ulevičiaus atsakomybės klausimo, tačiau „pritarti tokiai jo veiklai irgi negali“. „Manyčiau, jis tą dalyką pats turi spręsti“, - į klausimą, ar L. Ulevičius dar gali dirbti VRK, atsakė Z. Vaigauskas.

Jis priminė, kad išvadą dėl L. Ulevičiaus yra pateikusi Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK). VTEK nuomone, L. Ulevičiaus elgesys prasilenkia su valstybės pareigūnams keliamais veiklos standartais ir turi galimo šantažo poveikių.

„Jis, sakyčiau, energingas komisijos narys, bet turi nepamiršti, kad yra valstybės pareigūnas ir jo veikla turi atitikti įstatymus“, - sako Z. Vaigauskas.