V.Gapšys šeštadienį VRK posėdyje pranešė, jog socialinio tinklo "Facebook" savo paskyroje šią savaitę aptiko L.Ulevičiaus įrašą, kuriame, anot V.Gapšio, šis prašo daryti neteisėtą poveikį valstybės pareigūnui.

"Labas, yra vienas klausimas ir pats gali turėti atsakymą. Kaip žinia, su kolegomis esame laimėję Aplinkos ministerijos ryšių su visuomene konsultacijų konkursą ir paslaugų teikimas baigsis tik kitų metų birželį, todėl neišvengiamai teks dirbti ir su nauju ministru. Galbūt jau apytiksliai yra aišku, kas tai galėtų būti? Nes yra rizikų, kad nueinantis gali imtis neadekvačių sprendimų dėl viešinimo priemonių/biudžetų ir reikia/galima būtų tam užkirsti kelią. Jeigu reikia galim susitikt gyvai ir pakalbėt plačiau apie tai. Bet reikėtų pernelyg nedelst", - V.Gapšiui socialinio tinklo paskyroje rašė L.Ulevičius, kuris, be kita ko, yra ir viešųjų ryšių specialistas.

V.Gapšys teigė, jog tai akivaizdus įstatymų pažeidimas ir prašė V.Ulevičiaus nusišalinti nuo svarstymų VRK. Komisija šeštadienį svarsto skundus dėl galimų rinkimų pažeidimų.

Tuo metu L.Ulevičius pranešė, kad jo įrašas "Facebook" paskyroje tebuvo provokacija, siekiant įvertinti, ar V.Gapšys "užkibs" ant metamo kabliuko.

"Socialiniuose tinkluose plačiai paplitęs "trolinimas" (gluminimas), atrodo, politikams nėra kasdienis dalykas ir Darbo partija tą patvirtina savo pavyzdžiu. Tai būdas netikėtu teiginiu, netradiciniu poelgiu tikrinti objekto reakcijas. "Trolinimas" dažniausiai siejamas su neadekvačios reakcijos viešu komišku pobūdžiu ir pertekliniu emocijų proveržiu. Tas ir pavyko Vytauto Gapšio atveju - neadekvati reakcija į atviro pobūdžio laišką tik patvirtino pirminį spėjimą", - BNS šeštadienį sakė L.Ulevčius

"Ta provokacija yra nusikalstama veika. Išsiaiškinsim su Valstybės saugumo departamentu, su kitomis specialiosiomis tarnybomis, ar tai nebuvo koordinuota, tai jo pasiaiškinimai, aš manau, bus teisme įvertinti. Aš neįsivaizduoju jokio kito dalyko, kaip tik pradėti ikiteisminį tyrimą jo atžvilgiu padarius nusikalstamas veikas, klausimas tik - vieną ar dvi", - BNS sakė V.Gapšys.

Lietuvos teisininkų draugijos deleguotas VRK narys Julius Jasaitis teigė esąs nustebęs dėl L.Ulevičiaus provokacijos.

„Aš esu nustebintas tokio elgesio, nes jei pabandė užmesti meškerę į Seimo narį, aš nesu įsitikinęs, ar jis nebandys to kabliuko užmesti ir į mus“, - sakė J. Jasaitis.

Tuo metu VRK vadovas Zenonas Vaigauskas šeštadienį posėdyje teigė, jog VRK narius deleguoja įvairios institucijos, partijos, skiria Seimas ir pati komisija neturi teisinių galių vertinti VRK narių elgesio.