Jo teigimu, apygardos komisija pirmadienį iš Kaštonų apylinkės atsivežė visus biuletenius ir juos suskaičiavo.

"Mes suskaičiavome jų balsus, nes apylinkės komisija to nesugebėjo. Ten buvo chaosas, pirmininkas nesugebėjo organizuoti darbo, gauta daug skundų dėl pažeidimų", - BNS sakė R.Čygas.

Anot jo, Kaštonų rinkimų apylinkės komisija buvo pasimetusi, žmonės susipriešinę, barėsi, todėl pirmadienį biuletenius suskaičiavo apygardos komisijos nariai.

Skundą dėl šio įvykio parašė Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga. Jos duomenimis, "rinkimų naktį minėtoje apylinkėje vietoj darbo vyko tikros linksmybės – vienos iš partijų, kurios kandidatas tik po šios rinkimų apylinkės rezultatų yra patekęs į antrąjį rinkimų turą, atstovai Kaštonų rinkimų apylinkėje surengė puotą".

R.Čygas BNS paneigė, kad apylinkės komisijos nariai buvo neblaivūs.

Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) narys Liutauras Ulevičius, kuruojantis Biržų-Kupiškio apygardą, ketvirtadienį BNS sakė, negavęs skundų dėl neva vykusios puotos rinkimų apylinkėje. Jis tvirtino tik sulaukęs prašymų perskaičiuoti balsavimo vienmandatėje rinkimų apylinkėje balsus.

Daugiausiai balsų Biržų-Kupiškio apygardoje gavo socialdemokratų kandidatas Aleksandras Zeltinis (17,16 proc.), su juo antrajame ture dėl mandato kovos vos keliais balsais atsilikęs "darbiečių" iškeltas Ritas Vaiginas, gavęs 17,1 proc. rinkėjų balsų. Trečia apygardoje liko valstiečių ir žaliųjų kandidatė Nijolė Šatienė, surinkusi 16,98 proc. rinkėjų balsų, nuo savo varžovų atsilikusi pora dešimčių balsų.

Antrasis Seimo rinkimų turas vyks spalio 28 dieną.