Pasak V. Boreikienės, pasibaigus balsavimui paaiškėjo, kad suskaičiavus nepanaudotus rinkimų biuletenius ir išduotus biuletenius atvykusiems į Buitininkų rinkimų apylinkę Nr.77, neatitiko skaičius tarp rinkimų komisijos išduotų biuletenių ir biuletenių rinkėjų, balsavusių rinkimų apylinkėje Nr.77. V. Boreikienės teigimu, nustatyta, kad dingo 200 rinkimų biuletenių.

"Pažeidžiant Seimo rinkimų įstatymą balsavimo biuletenių skaičiavimas pradėtas nuo biuletenių, gautų paštu, o ne nuo balsavimo biuletenių, rastų balsadėžėje. Taigi nebuvo žinoma, kiek biuletenių rasta balsadėžėje pasibaigus rinkimų laikui. Be to, organizavus apylinkės balsavimo biuletenių perskaičiavimą nustatyta, jog Socialdemokratų partijos 20. biuletenių buvo priskirta kitai partijai, todėl bendroje ataskaitoje buvo pateiktas melagingas LSDP gautų balsų skaičius", - sako V. Boreikienė.

Kandidatė į Seimą pastebi, kad pasibaigus balsavimo laikui ir perskaičiuojant balsus Dainavos apygardos rinkimų komisija pirmuosius rezultatus paskelbė iš Pramonės rinkimų apylinkės, kur ji akivaizdžia balsų dauguma laimėjo.

Įvertinusi nurodytus grubius Seimo rinkimų įstatymo pažeidimus V. Boreikienė neatmeta galimybės, kad rinkimų rezultatai buvo klastojami ir kitose Dainavos apygardos rinkimų apylinkėse.

Negalutiniais VRK duomenimis, Dainavos rinkimų apygardoje antrajame rinkimų ture varžysis Kazimieras Kuzminskas (18,33 proc. balsų) ir Saulius Stoma (18,28 proc. balsų). Preliminariais duomenimis, trečiasis šioje rinkimų apygardoje yra Gediminas Grigas (17,15 proc.), ketvirtoji - V. Boreikienė (14,34 proc. balsų).