„Taip, tai pagrinde iš dotacijų, iš tų pinigų, kuriuos partija buvo susitaupiusi dar prieš uždraudžiant juridinių asmenų finansavimą“, - sakė „darbietis“ Vytautas Gapšys.

Kur kas mažiau pinigų rinkimams skirti galėjo kitos partijos. Liberalcentristai, prisijungę nemenką dotaciją gavusią Tautos prisikėlimo partiją, agitacijai išleido apie 2 mln. litų. Socialdemokratai turėjo maždaug pusantro milijono, tvarkiečiai - 1,7 mln., Liberalų sąjūdis - 1,2 mln. litų.

„Partijos dalis, tai yra, apie 1,2 mln. litų, tai pagrinde - dotacija, o tie likę 500 tūkst. yra vienmandatininkams suaukotos lėšos“, - sakė partijos „Tvarkos ir teisingumas“ narys Valentinas Mazuronis.

Bene patys vargingiausi šiemet politikos naujokai. Pavyzdžiui, partija „Drąsos kelias“ į rinkimus eina turėdama vos 170 tūkst. suaukotų litų, bet stiprų reklaminį veidą.

„Iš aukotojų surinkome daugiausia iš visų partijų - 170 tūkst. litų. Turėjome labai stiprų kozirį - Neringą Venckienę, kuri surinkdavo pilnas rinkėjų sales. Visur, kur tik pasirodydavo Venckienė, visur būdavo pilnos salės“, - sakė partijos narys Valdas Vasiliauskas.

Rinkimo agitacijos laikas baigiasi vidurnaktį. Iki sekmadienio rinkėjai jau be pašalinės pagalbos turės apsispręsti už ką atiduoti savo balsą. Išankstiniame balsavime šiemet dalyvavo rekordiškai daug - 2,5 proc. rinkėjų.