"Čia nieko bendra su požiūriu į vieną ar kitą kandidatą nėra, o iš tikrųjų parama kandidatams reiškia tiek, kad sutartys dėl reklamos stendų buvo sudarytos dar praėjusių metų vidury, tų stendų yra daugiau didžiuosiuose miestuose, ir sutartys buvo sudarytos remiantis tuo, kad tų reklamos stendų reikia daugiau tuose miestuose, kur mes tikimės daugiau paramos rinkėjų tarpe. Ir šiuo atveju kandidatams tenkančios pinigų sumos priklauso nuo to, kiek yra reklamos stendų, kurie naudojami ne tik kandidatų, bet ir partijos reklamai", - sakė A.Kubilius.

Valdančioji TS-LKD dosniausiai parėmė savo lyderio A.Kubiliaus rinkimų sąskaitą, per kelis kartus pervedusi 77,7 tūkst. litų, o antras pagal partijos skirtą finansavimą - V.Matuzas, iš paritjos rinkimų sąskaitos gavęs 73,3 tūkst. litų.

Specialiųjų tyrimo tarnyba V.Matuzui yra pateikusi įtarimus dėl piktnaudžiavimo tarnyba ir dokumentų klastojimo. Po to politikas sustabdė narystę partijoje.

"Jokių bendrų kriterijų ar principų skirstant paramą iš partijos iždo vienmandatininkams nėra. Buvo pirmoji banga po 15 tūkst., po to – jau kiekvienam individualiai. Skirtų pinigų suma priklauso nuo to, kiek vienas ar kitas kandidatas gali duoti naudos visai partijai ir jos bendram reikalui, taigi šiuo požiūriu yra svarbus", – partijos rėmimo taktiką paaiškino partijos vykdomasis sekretorius Raimundas Alekna.