Incidentas įvyko diskutuojant apie Sausio 13-osios įvykius.

„Lietuvos nusikaltėlis numeris vienas yra Vytautas Landsbergis, kurio nebaudžiamumas Lietuvoje skatino ir toliau vykdyti ardymo politiką. Ardymo politika yra tai, ką šiandien turi Lietuva. Nesusitvarkęs su valstybės valdymu suprato, pajutęs žmonių nepasitenkinimą, kad gerai nesibaigs, ir jis gali neišlikt valdžioj. Todėl jis išprovokavo, aš buvau tų įvykių liudininkas, kruvinas žudynes Sausio 13-ąją 1991 metais“, – prasidėjus diskusijai sakė V. Bernatonis. Po šių žodžių į jo pusę atskriejo vandens pilna stiklinė.

Sviesta stiklinė į V. Bernatonį nepataikė, tačiau prakirto dalyvei iš Lietuvos lenkų rinkimų akcijos ranką. A. Patackas iš studijos išvesdintas nebuvo, jis toliau dalyvavo laidoje.

Vytautas Bernatonis
„Už tai, kad mes sakome tiesą, mūsų ir valdžia bijo, ir šitie „Bailių kelias“, ne „Drąsos kelias“ irgi mėtosi stiklinėmis, ką tik prakirto mergaitei ranką. Reikalauju pašalinti Patacką iš šitos salės, nes tai yra grynas smurtautojas“, – sakė Socialistinio liaudies fronto lyderis Algirdas Paleckis.

Visgi laidai besibaigiant A. Patackas atsiprašė ir teisinosi, kad stiklinė buvo mesta ne į žmogų, bet į grindis.

„Mano poelgis buvo visiškai adekvatus tam, kas buvo pasakyta. Paklauskit Sausio 13-osios aukų, ką jie galvoja apie tokius pareiškimus. Kadangi mes diskusijos su šita struktūra neturime, tai beliko į tai atsakyti veiksmu. Aš labai atsiprašau, jeigu ką nors sužeidžiau. Tai buvo mesta ne į žmogų, į grindis“, – sakė A. Patackas.

Be „Drąsos kelio“ ir Socialistinio liaudies fronto pirmadienį tiesioginėje laidoje dalyvavo ir Lietuvos lenkų rinkimų akcija.