Vienas iš klausiančiųjų skaitytojų išsakė nuomonę, jog partijos „Tvarkos ir teisingumas“ lyderis de facto yra Valentinas Mazuronis. Paklaustas, kodėl neužleidžia lyderio vietos šiam politikui, R. Paksas atsakė, kad panašias kalbas laiko bandymu supriešinti žmones partijos viduje.

„Aš manau, kad visuomet partijos naikinamos iš išorės, primetant padarytus ar nepadarytus veiksmus. Tada jas bandoma skaldyti iš vidaus, Lietuvos politinė istorija turi tokių pavyzdžių. Esu įsitikinęs, kad tai negresia „Tvarkai ir teisingumui“ - su Mazuroniu ir kitais lyderiais esame suvalgę ne vieną pūdą druskos, jei kam atrodo, kad bandant supriešinti galima kažką pasiekti, turėtų nusivilti“, - sakė partijos lyderis.

Atsakydamas į klausimą, ko siektų, jei partija „Tvarka ir teisingumas“ būtų priimta į koaliciją, R. Paksas sakė, jog bandytų stabdyti emigraciją ne proginėmis kalbomis, bet realiais veiksmais, nes „kitaip išnyksime“. O taip pat visą Lietuvoje esantį potencialą (gamybą, mokymą, produkciją, mintis) stengtųsi reikėtų perorientuoti „ant konkurencingumo bėgių“.

Pasisako už atominę energetiką, bet prieš VAE

Pasak R. Pakso, remiantis Europos Parlamento rekomendacijomis Europos Komisijai (EK), kad Europos Sąjungos valstybių minimali alga turėtų sudaryti 60 proc. vidutinio atlyginimo, minimali alga Lietuvoje turėtų siekti 1300 Lt.

„Tik retorinis klausimas - kai reikia kelti mokesčius ar akcizus, Vyriausybė remiasi EK direktyvomis, o kai reikia padidinti minimalų atlyginimą, jas kažkodėl užmiršta“, - sako R. Paksas.
Kalbėdamas apie naujos atominės elektrinės statybas Lietuvoje, R. Paksas išsakė nuomonę, kad pirmiausia nereikėjo uždaryti II Ignalinos elektrinės bloko ir, pasak jo, Lietuvos valdžia „absoliučiai nieko nepadarė, kad jis nebūtų uždarytas“.

„Aš visą laiką buvau, esu ir būsiu atominės energetikos šalininkas, bet pasisakau prieš tokią atominę, kuri šiandien pasiūlyta Lietuvos piliečiams. Ir dėl saugumo, ir dėl kainos, ir dėl stabilumo. Noriu tik vienu argumentu pagrįsti, kodėl: visose laidose kalbu apie valstybės valdymo kokybę, Lietuva per 20 metų neįgyvendino nė vieno tarptautinio projekto, tad netikiu, kad būtų įgyvendintas ir šis - turi būti kardinaliai pakeistas valstybės valdymas, jo kokybė turi būti gerokai aukštesnė.

Ar reali 18 ct už kW kaina? Puikiai pamenu politikų argumentaciją dėl II bloko uždarymo - buvo sakoma, kad jį uždarius elektros kaina vartotojams nepakils daugiau kaip 3 ct. O pakilo praktiškai daugiau negu du kartus. Todėl netikiu šia teikiama kaina, tai tik rinkiminiai lozungai. Energetiniai atominiai projektai yra labai svarbūs, šiuo atveju čia turėtų dalyvauti Europos Sąjunga“, - sakė R. Paksas.

Skatina kovoti už teisybę

Paklaustas apie neseniai socialiniuose tinkluose pasirodžiusias 2007 m. nuotraukas, kur prie prekybos centro R. Paksas yra pasistatęs automobilį neįgaliems skirtoje vietoje, politikas atsakė: „Ten užtrukau gal 15 sekundžių, tol, kol bankomatas išdavė pinigus. Kam nepasitaiko“.
R. Paksas, kalbėdamas apie tai, kaip atlaiko nuolatinį puolimą, atsakė, jog svarbiausia - niekuomet nepasiduoti, nesustoti pusiaukelėje.

„Noriu palinkėti, kad visi mes gintume žmogaus teises, pamatę neteisybę, nenuleistume rankų. Daug žmonių Lietuvoje susidūrę su neteisybe įvairiose institucijose. Noriu savo poelgiu skatinti niekada nenustoti stovėti teisybės pusėje ir ginti savo teises“, - sakė R. Paksas.

Konstitucinio teismo nutarimą R. Paksas pavadino politinio perversmo dalimi. „Konstitucinio Teismo procesas prieš 8 metus buvo sudedamojo politinio perversmo dalis. Bet kokiu atvejus, žmogus pradėtą darbą turi padaryti iki galo. Aš labai norėčiau paskatinti kiekvieną žmogų, taip pat jus, visada ginti teisingumą ir žmogaus teises“, - sakė partijos „Tvarka ir teisingumas“ lyderis.

Įtikintų balsuoti ir stoti į partiją per pusvalandį

Paklaustas apie savo dukros, Ingos Paksaitės, įvaizdį visuomenėje, R. Paksas atsakė, jog jo nuomone, ji yra „ir protinga, ir graži, ir išsilavinusi, ir organizuota“. 

R. Paksas taip pat išsakė savo nuomonę apie homoseksualių asmenų santuokas. Jis palaiko tik  tradicinę šeimą, t.y. vyro ir moters sąjungą. 

Paprašytas įtikinti, kad rinkėjas turėtų balsuoti už jį, R. Paksas pasiūlė susitikti akis į akį. „Per 30-40 minučių prie kavos puodelio jus įtikinsiu ne tik balsuoti už mus, bet ir stoti į mūsų partiją“, - atsakė R. Paksas.