Prie raginimo balsuoti lankstinuke pridedami du sąrašai Seimo narių, kurie šių metų birželio 19-ąją balsuodami palaikė arba nepalaikė siūlymo keisti Konstituciją įtvirtinant tradicinės šeimos sampratą, aiškiai apibrėžiant, kad šeima valstybė laiko tik vyro ir moters santuoką, kuria pagrįsta ir motinystė bei tėvystė.

„Deja, tam pritrūko tik vieno balso. Tauta privalo žinoti, kas gina tikrąsias jos vertybes, o kas siekia atidaryti duris šeimos sampratos iškraipymams, iš bailumo pataikauja šeimą ir valstybę griaunančioms jėgoms”, – rašoma agitaciniame leidinyje. Lankstinuke nurodyta, kaip balsavo ne tik paskiri Seimo nariai, bet ir frakcijos.

Agitacinio leidinio, kuris per pamaldas praėjusią savaitę buvo platinamas bažnyčiose, autoriai ir leidėjai nenurodomi. Paaiškėjo, jog lankstinuką sukūrė „Caritas” leidykla, o jis platinamas kartu su jos žurnalu „Artuma”. „Bažnyčios hierarchai nei leido, nei neleido tai daryti, nes tai darome savo, o ne jų iniciatyva. Žinoma, kad jie matė tai ir tai žino. Giria ir džiaugiasi, kad tokie projektai yra. Jie sako, jog tokių projektų mažoka ir reikėtų daugiau”, – „Lietuvos rytui” sakė „Artumos” vyriausiasis redaktorius Darius Chmieliauskas.

„Tai – konkreti agitacija už konkrečius politikus ir net už konkrečias partijas. Kita vertus, tai tų žmonių sąžinės ar įsivaizdavimo, kaip vertybiniai ir moraliniai dalykai turėtų būti tvarkomi, reikalas. Jie, matyt, mano, kad žmonių pasaulėžiūros ir moralinio pasirinkimo problemos turėtų būti sprendžiamos būtent taip,“ - dienraščiui sakė Liberalų sąjūdžio atstovė Dalia Kuodytė.