"Jei būtų mano valia, priimčiau įstatymą, pagal kurį kiekvienas, neinantis balsuoti, būtų baudžiamas, nes balsavimas - tai būdas išreikšti požiūrį. Jis privalomas, jei gyveni valstybėje. Nesvarbu, ar ta nuomonė pozityvi, ar negatyvi, ji turi būti pasakyta", - teigė V. A. Bumelis.

Profesoriaus nuomone, balsuoti reikia už tas politines jėgas, kurių atstovai rimtais argumentais sugeba pagrįsti savo programose surašytas tiesas.

Pasak A. Bumelio, "valstybės gerovės pagrindas labai paprastas: partijos turėtų išsikelti vieną strateginį uždavinį - pasiekti, kad užtarnauto poilsio išeinančių žmonių pensijos sudarytų 70 proc. buvusio uždarbio. Ir dar kompensacija už nuoširdų darbą turėtų būti indeksuojama atsižvelgiant į infliaciją - tada būtų aišku, ko mes siekiame".

„Gerovė pasiekiama efektyviai dirbant. Neįmanoma per naktį padvigubinti senjorų išmokų ar vidutinės algos, - sako mokslininkas. - Nebent apimtų "buratino sindromas", kai iš vakaro užkasus šešis auksinius pinigėlius rytą tikimasi išsikasti devynis. Kad ekonomika stiprėtų, turime būti išradingi ir plėtoti tas pramonės šakas, kurios duoda didžiulę pridėtinę vertę. Tam gali prireikti dešimtmečio ar dar daugiau. Jei pagrindinės politinės jėgos susitelktų ir sukurtų vieną programą, vieną Lietuvos plėtojimo strategiją, pasiektume neblogų rezultatų.“