Kandidatų, politinių partijų susitikimai su rinkėjais neturi vykti per mokyklų organizuojamus visuotinius mokinių tėvų susirinkimus ar kitus renginius, per kuriuos aptariami nieko bendra su rinkimais neturintys klausimai.

Kitu laisvu po pamokų laiku, jeigu nevyksta jokie užsiėmimai, mokyklose gali vykti kandidatų susitikimai su mokyklos bendruomene.

Rekomenduotina, kad mokykloje nebūtų reklamuojama viena politinė partija. Jeigu rengiamas susitikimas su rinkėjais, turėtų būti kviečiami pasisakyti visų rinkimuose dalyvaujančių politinių partijų atstovai.

Susitikimuose, diskusijose gali dalyvauti 9-12 klasių mokiniai, kadangi į vyresnių klasių ugdymo turinį įtraukta valstybei ir vietos bendruomenei aktualių klausimų analizė, rinkimų, politinio veikimo mechanizmų aptarimas.

Vilniaus „Santaros" vidurinės mokyklos direktorė Larisa Jalovaja tikina besilaikanti Švietimo ir mokslo ministerijos nurodymų laikotarpiui prieš rinkimus, dėl to nesiėmusi organizuoti mokytojų susitikimo su Lietuvos lenkų rinkimų akcijos (LLRA) kandidatais į Seimą.

Vilniaus vicemeras, LLRA atstovas Jaroslavas Kaminskis teigia, kad direktorė pati pažeidė įstatymus, atsisakiusi tai padaryti.