Taip savo ir oponentų užsienio politikos viziją politinėje reklamoje apibrėžia konservatoriai, raginantys rinkėjus pasitikrinti politines pažiūras.

Šaipydamiesi iš oponentų konservatoriai klausia rinkėjų, prie kurios kompanijos jie būtų linkę prisijungti paklausti svarbaus patarimo: pirmas variantas – R. Paksas su M. Gaddafi, kurie apibūdinai kaip nesugebėję ilgai išsilaikyti šiltoje kėdėje, antras – G. Kirkilas ir L. Brežnevas, kuriems esą seniau buvo įtartinai lengviau, trečias – V. Landsbergis ir R. Reaganas, kurie neva žinojo, kaip gesinti tarptautinę įtampą.

Socialdemokratas G. Kirkilas sako, kad sieti jį ir L. Brežnevą arba R. Paksą ir M. Gaddafi jam atrodo nekorektiška, nes politinės partijos turėtų pristatyti rinkėjams savo programą, kritikuoti oponentų idėjas ar darbus, o ne sutelkti negatyvų dėmesį į kurį nors asmenį.

„Aš galiu būti siejamas su bet kuo, bet, mano nuomone, rinkimų reklama turi būti apie tai, ką partijos darys. Tokia antireklama būdinga ir kitoms partijoms, ne tik konservatoriams, bet konservatoriai taip daro daugiausia, nes jie beveik visada suteikia negatyvų poveikį rinkimų kampanijai,, nuolat ieško priešų ir panašiai. Aš, pavyzdžiui, nepritariu ir partijos „Taip“ reklamai, kur rodomi seni dviračiai (su prierašu A. Kubiliaus Lietuva – DELFI), paskui nauji. Vakaruose reklamuojamos idėjos, ką partijos ruošiasi daryti“, - teigė G. Kirkilas.

Jo teigimu, kritikuoti oponentus galima – bet ne konkrečius asmenis, o idėjas ar darbus.

„Tvarkos ir teisingumas“ lyderis R. Paksas konservatorių reklamą, kurioje jam skirta M. Gaddafi kompanija, taip pat vadina nekorektiška.

„Vakar tik sužinojau, kad mane su kažkuo „susodino“. Žinoma, kad nekorektiška ir tai nedaro garbės partijai, kuri šiandien pretenduoja į šešioliktą vyriausybę. Aš įsivaizduoju, kad čia kalbama apie potekstę, veikiančią rinkėjų pasąmoninius srautus – jeigu tuos susodinsi, tai jie vienodi, o jei V. Landsbergį pasodinsi su R. Reaganu, tai jau jie vienodi. Tai nekorektiškas dalykas, nes nė vienas iš paminėtų asmenų nieko bendra su pašnekovu neturi“, - teigė R. Paksas.

Konservatorių vykdomasis sekretorius Raimundas Alekna teigė nepastebėjęs tos politinės reklamos vietos, kur R. Paksas „pasodintas“ prie stalo su M. Gaddafi, o G. Kirkilas – su L. Brežnevu, tačiau, jo teigimu, tai veikiausiai „kūrybininkų“ idėja.

DELFI primena, kad M. Gaddafi 1969-2011 m. buvo Libijos diktatorius, tačiau praėjusių metų spalį žuvo šalį draskant jam ištikimų pajėgų ir sukilėlių konfliktui, kuriuos oro antskrydžiais parėmė NATO šalių pajėgos. Arabų pavasario metu M. Gaddafi nesutiko su visuomenės reikalavimais apleisti postą, jis yra laikomas atsakingu už daugelio žmonių žūtį.

L. Brežnevas buvo komunistinės Sovietų Sąjungos vadovas, 1964-1982 m. buvo TSKP generalinis sekretorius.

R. Reaganas, kurį konservatoriai pasodino prie vieno stalo su V. Landsbergiu, Šaltojo karo metais buvo JAV prezidentas, SSRS vadinęs blogio imperija.