Net trys politinės jėgos žada pasiekti beveik maksimalias agitacijai leistinas sumas. Tuo metu mažesnės partijos priverstos tenkintis gerokai mažesnėmis lėšomis. Daugiausia rinkimų kampanijai - per 2,2 mln. litų - jau išleido valdančioji Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai (TS-LKD). Liūto dalis šių išlaidų skirta reklamai internete, daugiau kaip po pusę milijono litų išleista išorinei ir kitomis priemonėmis skleidžiamai politinei reklamai. TS-LKD rinkimų štabo vadovas Raimundas Alekna patikino, kad konservatoriai Seimo rinkimams planuoja išleisti maksimaliai leistiną sumą - iki 2,7 mln. litų.

Lietuvos socialdemokratų partija (LSDP) rinkimų kampanijai deklaruoja jau išleidusi daugiau kaip 1,08 mln. litų. Didžioji dalis šios sumos panaudota išorinei reklamai ir politinei reklamai televizijoje. LSDP rinkimų štabo vadovo, parlamentaro Juozo Oleko teigimu, agitacinės kampanijos išlaidos dar padidės pora šimtų tūkstančių litų. Daugiau finansavimo socialdemokratai jai tikina neskirsiantys.

Partija "Tvarka ir teisingumas" taip pat jau peržengė 1 mln. litų sumą. Už 467 tūkst. litų pirkta politinė reklama televizijoje, daugiau nei po penktadalį milijono išleista išorinei ir kitomis priemonėmis skleidžiamai politinei reklamai. "Tvarkiečių" rinkimų štabui vadovaujantis parlamentaras Kęstas Komskis dienraštį tikino, kad kampanijai iš viso planuojama išleisti apie 2,6 mln. litų - tiek, kiek partija šįmet yra gavusi dotacijos iš valstybės.

Darbo partijos (DP) rinkimų štabo vadovas, Seimo opozicijos lyderis Vytautas Gapšys teigė, kad politinei rinkimų kampanijai "darbiečiai" jau išleido per pusę milijono litų. "Maksimaliai leistinos sumos gal ir nepasieksime, bet netoli jos būsime. Pasiliekame rezervą, jei rinkimų kampanijos pabaigoje mums reikėtų, pavyzdžiui, papildomai dar kokią nors žinią patobulinti ar naują klipą išleisti", - aiškino V.Gapšys. Anot jo, didžiąją dalį kampanijos išlaidų sudarys reklama televizijoje, nemažai užsakyta išorinės reklamos, taip pat perkama reklama internete ir laikraščiuose.

Tuo metu Lietuvos lenkų rinkimų akcija (LLRA) deklaruoja išleidusi per 111 tūkst. litų. LLRA lyderis, europarlamentaras Valdemaras Tomaševskis LŽ tikino, kad iš viso suplanuota išlaidų už 600 tūkst. litų. Milijonieriaus Vladimiro Romanovo inicijuota Lietuvos žmonių partija pinigais kol kas taip pat nesišvaisto ir deklaruoja išleidusi 62,9 tūkst. litų. "Drąsos kelio" deklaruota išlaidų suma - daugiau kaip 21,7 tūkst. litų, tačiau vienmandatėje rinkimų apygardoje su šios partijos vėliava kandidatuojantis praeityje žinomas lenktynininkas Stasys Brundza politinei reklamai spaudoje deklaruoja išleidęs per 25 tūkst. litų. Dalis partijų, ypač naujai susikūrusių, negali pasigirti į jų rinkimų sąskaitas byrančiomis aukomis, todėl ir jų išlaidos politinei kampanijai kol kas tik simbolinės.