„Drąsos kelio“ sąraše bendradarbiavę su KGB prisipažino garsus chemikas Vytautas Daujotis ir aktorius Česlovas Stonys, LiCS – Alšėnų seniūnijos seniūnas Arūnas Stašaitis, kuris savo pomėgiais nurodo esat sportą, politiką, žvalgybą ir kontržvalgybą, energetiką, savivaldą ir kariuomenę.

V.Daujotis JAV rinko informaciją, Č.Stonys mokėsi Minsko saugumiečių mokykloje

Vytautas Daujotis
Vilniaus universiteto profesorius, chemikas V. Daujotis savo kandidato anketoje teigiamai atsakė į klausimą, ar yra ne pagal Lietuvos užduotis sąmoningai bendradarbiavęs su kitų valstybių specialiosiomis tarnybomis. Jis papildomai nurodė, kad 1982-1983 m. būdamas stažuotėje JAV rinko mokslinę informaciją pagal Sovietų Sąjungos specialiųjų tarnybų užsakymą.

„Drąsos kelio“ kandidatų sąraše V. Daujočiui skirta 10 vieta.

Dar vienas prisipažinęs bendradarbiavęs su KGB yra „Drąsos kelio“ atstovas, aktorius Česlovas Stonys. Jis nurodė, kad 1965 m. mokėsi Minsko aukštojoje saugumo mokykloje, tačiau esą tais pačiais metais pasitraukė savo noru.

Šiuo metu 72-ejų metų dramos aktoriaus specialybę turintis kandidatas, kuriam kandidatų eilėje skirta 78 vieta, nurodo vadovaujantis vaikų globos centrui „Auka“ ir padedantis kalinių vaikams.

Skiltyje, kurioje galima nurodyti apie save papildomą informaciją, Č. Stonys parašė Niccolo Machiavelli citatą „Mano padorumo ir garbingumo liudininkas – mano skurdas“.

Seniūnas iki šiol domisi žvalgyba ir kontržvalgyba

LiCS kandidatų sąraše taip pat atsirado vienas asmuo, kuris prisipažino sąmoningai bendradarbiavęs su užsienio valstybių specialiosiomis tarnybomis. Tai Alšėnų seniūnijos seniūnas A. Stašaitis, kuris savo pomėgiais nurodo esant sportą, politiką, žvalgybą ir kontržvalgybą, energetiką, savivaldą ir kariuomenę.

Tačiau skiltyje, kurioje leidžiama papildomai paaiškinti savo bendradarbiavimą, A. Stašaitis nurodo, kad Lietuvos Respublika tuo metu neegzistavo, kai Sovietų Sąjungos KGB jį „persekiojo ir vertė bendradarbiauti“.

Visuomeninės veiklos skiltyje A. Stašaitis teigia dalyvaująs Lietuvos kariuomenės kūrėjų-savanorių sąjungos veikloje.

DELFI jau skelbė apie apie sovietinio saugumo rezervo karininkus Darbo partijos, Lietuvos socialdemokratų partijos ir Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų partijos kandidatų į Seimo rinkimus sąrašuose.