Praėjusį savaitgalį apie ketinimus palikti partiją pranešė aktoriai Rolandas Boravskis, Rytis Saladžius ir Šarūnas Puidokas. Visi jie dar priklauso su korupcija kovojančiam interneto portalui ekspertui.eu.

"Gal norą ir pareiškė, bet jie dar nėra išėję iš partijos, kol pareiškimai neapsvarstyti ir nepatenkinti", - BNS sakė Drąsos kelio partijos pirmininkas Jonas Varkala.

"Išstojimas iš partijos nieko nekeičia", - BNS teigė R.Saladžius.

Jis pabrėžė kaip šios partijos kandidatas dalyvausiąs spalį vyksiančiuose parlamento rinkimuose. R.Saladžius kandidatų sąraše registruotas 28 numeriu, jo kandidatūra taip pat keliama Pasvalio-Panevėžio rinkimų apygardoje.

Paklaustas apie nesutarimus, dėl kurių palieka partiją, aktorius tepasakė, kad rinkėjai reitinguodami išsakys savo poziciją.

41-asis Drąsos kelio partijos kandidatas R.Boravskis apie savo likimą partijoje nenorėjo kalbėti.

"Jei partijos pirmininkas Jonas Varkala tikrai taip tvirtino, tai prašyčiau remtis jo tvirtinimais, nes aš nesu įpareigotas daryti jokių pareiškimų", - atsakė jis į BNS klausimus.

Naujosios Vilnios rinkimų apygardoje besibaloruojantis politikas taip pat tvirtino iš rinkimų kovos nesitraukiąs.

"Kovą prieš politinę korupciją kartu su bendraminčiais tęsiame jau penktus metus ir savo nuomonės apie šią esminę valstybės problemą niekada nekeisiu. Taip, tiesa, kad yra nesutarimų dėl partijos rinkimų programos ir jos, kaip antisisteminės partijos, siekių. Bet tai yra vidiniai partijos reikalai ir diskusijos, tad nesuprantu, kodėl tai yra keliama į viešumą", - teigė jis.

Partija "Drąsos kelias" įsikūrė šių metų sausį, kaip pedofilijos skandalo atgarsis. Kauno teisėjos Neringos Venckienės brolis Drąsius Kedys apkaltino savo buvusią sugyventinę Laimutę Stankūnaitę, jos seserį Violetą Naruševičienę pardavinėjus jo mažametę dukrą, o buvusį Kauno teisėją Joną Furmanavičių, buvusį Seimo pirmininko Viktoro Muntiano visuomeninį padėjėją Andrių Ūsą ir dar vieną nenustatytą asmenį tvirkinus ir seksualiai išnaudojus mergaitę.

D.Kedys įtariamas 2009 metų spalį nušovęs J.Furmanavičių ir V.Naruševičienę. Po žudynių besislapsčiusio D.Kedžio kūnas rastas 2010 metų balandį prie Kauno marių. Teisėsauga teigia, kad jis mirė nesmurtine mirtimi. Birželį negyvas aptiktas A.Ūsas.

Dingus broliui, jo dukterį globojo N.Venckienė, tačiau šių metų gegužę teismo sprendimu vaikas perduotas motinai L.Stankūnaitei.