Koalicijos, į kurią susibūrė Tautininkų sąjunga, Lietuvos centro partija, Lietuvos socialdemokratų sąjunga ir Tautos vienybės partija, rinkimų sąraše pirmuoju numeriu įrašyta Signatarų klubo prezidentė Birutė Valionytė aiškino, kad pagrindinė susivienijimo idėja yra Lietuvos tapatybės išsaugojimas.

"Čia yra kertinis akmuo. Nuo šito kertinio akmens prasideda visos kitos programos kūrimas, supratimas, požiūris į Lietuvą, į Lietuvos valstybę, prasideda požiūris į šiandieną ir į Lietuvos Respublikos Seimo rinkimus", - pristatyme dėstė ji.

Signatarė taip pat pažymėjo, kad "dabar mūsų tapatybės šaknys kasdieną yra išplaunamos" ir lietuviai neteisingai ragini susivokti, kad "tautinė valstybė yra atgyvena".

Ji aiškino šiuo metu Lietuvoje pasigendanti tautos išlikimo politikos.

"Nereikia būti mums naiviems ir tikėtis, kad jeigu mes esame NATO ir Europos Sąjungos nariai, tai šitos struktūros apgins mus įvairiapusiai. Mes turime turėti savo strategiją, savo politiką savo išgyvenimui, mes turime pateikti ją ir turi žinoti pasaulis, koks yra mūsų požiūris į jį", - dėstė B.Valionytė.

Tautininkų sąjungos vadovas Gintaras Songaila, kuris yra koalicijos politinės tarybos pirmininkas, savo ruožtu pabrėžė būtinybę apginti Lietuvos Konstitucijos viršenybę prieš europinius teisės aktus.

"Konstitucijoje yra pasakyta, kad mes esame suvereni demokratinė valstybė. Mūsų Konstitucija sako, kad ji yra aukščiausias įstatymas, ne Europos Sąjungos kokie nors teisės aktai", - dėstė G.Songaila.

Jo teigimu, nacionalinės valstybės naikinimą lemia pamirštami konstituciniai principai.

"Konstitucijoje yra pasakyta, kad lietuviai sukūrė šitą valstybę, tai yra lietuvių tautos valstybė. Tai nereiškia, kad yra diskriminuojami kokie kiti piliečiai, kurie yra ne lietuviai", - kalbėjo G.Songaila.

Seimo rinkimai vyks spalio 14 dieną.

Pagal Seimo rinkimų įstatymą, koalicijoms per rinkimus reikia įveikti 7 proc. barjerą. Partijoms, rinkimuose dalyvaujančioms savarankiškai, numatyta 5 proc. kartelė.