"Pastaruosius kelerius metus mūsų įgyvendinamos reformos neliko nepastebėtos. Mokslo pasiekimai, studijų programos atitinka universitetui keliamus reikalavimus. Esame vienas geriausių pasaulio sporto universitetų, vieninteliai Lietuvoje ir unikalūs Baltijos bei Skandinavijos šalyse. Seimo švietimo, mokslo ir kultūros komiteto sprendimas ypatingai svarbus ir malonus. Tai - didelis postūmis tęsti reformas", - teigė rektorius prof. Albertas Skurvydas.

LSU ištakos siekia 1934 metus, kai jaunoje Lietuvos valstybėje buvo įsteigti Aukštieji kūno kultūros kursai. Per 77 metus parengta daugiau kaip 15 tūkstančių sporto, kūno kultūros, kineziterapijos specialistų. Universiteto parengti sportininkai ir jų treneriai olimpinėse žaidynėse iškovojo aukščiausius apdovanojimus, keli šimtai sportininkų tapo pasaulio ir Europos čempionatų nugalėtojais bei prizininkais. Akademijos trenerių rengimo sistemą perima kitos šalys, net ir Skandinavų, kuriose sporto mokslo lygis yra labai aukštas.

Universitete yra sutelkta daugiau kaip 90 proc. Lietuvos sporto, fizinio ugdymo, kineziterapijos, su sveikata susijusio fizinio aktyvumo, rekreacijos mokslo ir studijų potencialo Lietuvoje, o mokslininkai aukštąją mokyklą garsina pasaulinį pripažinimą sulaukiančiais tyrimais.