„Esu sąrašo numeris vienas, vedu komandą, bet neplanuoju atsisakyti savivaldybės tarybos mandato ir tapti Seimo nariu. Iš karto tai sakome, todėl, kad norime būti atviri ir neturėti jokių paslapčių nuo rinkėjų“, - žurnalistams per šeštadienį vykstantį TAIP tarybos posėdį sakė A.Zuokas.

TAIP kandidatų į eimą sąraše antrą poziciją po lyderio užima parlamentaras Žilvinas Šilgalis, toliau - Miroslavas Monkevičius, Seimo nariai Agnė Zuokienė ir Ligitas Kernagis, Donatas Pilinkus, Rūta Vanagaitė, parlamentaras Vytautas Kurpuvesas, Jūratė Matekonienė, Žydrūnas Savickas.

Taip pat sąraše yra buvusi europarlamentarė Danutė Budreikaitė (12 vieta), parlamentarė Zita Užlytė (17), Lietuvos radijo ir televizijos komisijos narė Janė Narvilienė (24), buvęs Karinių oro pajėgų vadas Jonas Marcinkus (30).

Savo rinkiminėje programoje TAIP siūlo mažinti Seimo narių skaičių nuo 141 iki 101, Seimo kadenciją pailginti iki penkerių metų, tačiau nustatyti, kad parlamentaru galima būti ne daugiau kaip dvi kadencijas iš eilės. Taip pat TAIP žada, jog rekomendacinio referendumo dėl Visagino atominės elektrinės rezultatus laikys privalomais

A.Zuoko inicijuota sąjunga TAIP buvo įkurta praėjusių metų lapkritį, anksčiau pradėto burti visuomeninio judėjimo TAIP pagrindu. Naujai įsteigtos partijos pirmininkas A.Zuokas tuomet jos ideologinį pagrindą sakė esant „atsakingą liberalizmą ir krikščioniškas vertybes“, o jos rinkėjas Seimo rinkimuose apibūdintas kaip „daugiau dešinysis“.

Pastarieji visuomenės nuomonės tyrimai rodo, kad sąjunga TAIP per rinkimus sulauktų apie 3,8 proc. rinkimuose dalyvauti ketinančių gyventojų balsų.

TAIP lyderis A.Zuokas 2003-2010 vadovavo Liberalų ir centro sąjungai, bet prieš savivaldos rinkimus iš jos pasitraukė. 2008 metais teismo jis buvo pripažintas kaltu dėl bandymo papirkti buvusį sostinės savivaldybės tarybos narį Vilmantą Drėmą.