„Aš pagalvojau, kad tas tiltas nieko bendra su A.M. Brazausku neturi. Iš vienos pusės ten Tuskulėnų rimties parkas, iš kitos – Petro ir Povilo bažnyčia, galų gale A.M. Brazauskas labiau daug paminklų sau yra pasistatęs: ir Valdovų rūmai, ir „Draugystė“ dar stovi, sakyčiau. O mes neturime jokio įamžinimo J. Marcinkevičiui, tuo labiau, kad J. Marcinkevičius, kiek gyveno Vilniuje, gyveno prie Žirmūnų tilto“, - savo siūlymą argumentavo R. Vanagaitė.

Pasak jos, poetas gyveno Antakalnio gatvėje šalia Literatūros instituto bei Mildos gatvėje.

Savivaldos politikė teigė stebėjusi Vilniaus miesto savivaldybės puslapyje publikuotos apklausos rezultatus ir esą beveik visą laiką daugiau buvo nenorinčiųjų pavadinti tiltą A.M. Brazausko vardu nei norinčiųjų, išskyrus paskutinę apklausos naktį.

„Matyt, susiorganizavo socialdemokratų rinkėjai“, - svarstė R. Vanagaitė.

Pašnekovė teigia įregistravusi alternatyvų projektą, tad savivaldybės tarybos nariai turės rinktis iš dviejų variantų arba atidės klausimo svarstymą.

Č. Juršėnas savo siūlymą Žirmūnų tiltą pervadinti A.M. Brazausko vardu motyvavo tuo, kad kaip tiltas jungia du upės krantus, taip velionis prezidentas simbolizuoja perėjimą iš vienos sistemos į kitą.

„Sovietmečiu, kai Maskva dar buvo stipri, jis pasisakė už Lietuvos komunistų partijos savarankiškumą ir tai pasiekė. Tai buvo krantas, kurį jis ruošėsi palikti. Kitame krante jis irgi smarkiai prisidėjo prie Lietuvos valstybingumo stiprinimo. Todėl tiltas šiuo atveju labai svarbus ženklas, kaip simbolis", - idėjos esmę anksčiau yra aiškinęs Č. Juršėnas.