R. Skirtuno administracinio teisės pažeidimo bylą išnagrinėjusi teisėja Lilija Tarčevskaja paskelbė, kad sostinės policija pagrįstai buvusį teisėją nubaudė už vieno šovinio laikymą – pridavęs ginklą ir šaudmenis Ginklų fondui teisininkas neturėjo teisės jo laikyti savo namų seife.

Teismas atmetė R. Skirtuno teiginius, kad šovinys namuose liko per neapdairumą – esą jį buvo galima pamatyti vos tik atidarius seifą.

Teismui nusprendus, kad nėra pagrindo naikinti R. Skirtunui skirtos nuobaudos, jo skundas buvo atmestas. Tiesa, teismo nutartį nubaustasis dar galės apskųsti Vilniaus apygardos teismui.

R. Skirtunas yra sakęs, kad apie 18 metų legaliai laikė ginklą ir šaudmenis, tačiau neseniai nusprendė leidimo nepratęsti, o ginklą bei šaudmenis nunešė į policiją.

Ši istorija būtų tuo ir pasibaigusi, jeigu ne garsioji kyšininkavimo byla – kai teisėjas įkliuvo dėl 30 tūkst. Lt kyšio paėmimo, Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pareigūnai R. Skirtuno namuose atliko kratą.

„Seifą pareigūnams parodžiau pats asmeniškai – niekas jo nematė, - sakė R. Skirtunas. - Sakiau: „Vyrai, yra dar seifas namuose, ar nenorite pažiūrėti“. Ir šone šalia dėžutės pamačiau šovinį – išėmiau ir pats apstulbau“.

Buvęs teisėjas teigė nesuprantantis, kodėl buvo patrauktas atsakomybėn, nes rastą šovinį pats atidavė pareigūnams – esą jo veiksmuose nėra tyčios. „Žmogus atleidžiamas nuo atsakomybės, kai kulkosvaidį ar kilogramą trotilo atneša, o čia aš pats radau ir atidaviau pareigūnams“, - sakė jis.

„Kokia tyčia gali būti galvoje laikyti vienintelį šovinį – 56 šovinius ir ginklą nunešiau į policiją, o vieną šaudmenį palikau? - policijos skirta nuobauda stebėjosi R. Skirtunas. – Kalbos net nėra, kad jo nemačiau – jeigu būčiau matęs, čia nestovėčiau. Negi vieną šovinį specialiai laikysiu ir slėpsiu?“.

Nuvežiau ir sunaikino ginklą, viskas šventa, ramiai gyvenau, o paskui išaiškėja toks dalykas.

Jam antrino ir advokatas Adomas Liutvinskas. „Jis pats šovinį atidavė, nesuprantu, kodėl buvo formalizuotas šis reikalas, galbūt, kad STT tyrė šią bylą, – kalbėjo gynėjas. – Saugodamas šovinį R. Skirtunas negalėjo nusikalsti ar sukelti kokių nors žalingų padarinių. Supprasčiau, jeigu tai būtų atominis ginklas ar mina“.