Spalį vyksiančiuose Seimo rinkimuose nedalyvaus tiktai dainininkė Inga Valinskienė bei savarankiškai į Seimą papuolęs ir trumpam prie TPP frakcijos prisijungęs TV laidų vedėjas Jonas Stanevičius. Visi kiti nusiteikę likti politikoje. Tiesa, ne visi laimę bandys su partijomis.

Partijos sudomino ne visus

Norą dalyvauti Seimo rinkimuose išreiškė dauguma su TPP į Seimą atėjusių žvaigždžių. Tiesa, gali būti, kad ne visi pramogų pasaulio veikėjai taps kandidatais rinkimuose.

Tai pirmiausiai liečia ne viename skandale nuskambėjusią Astą Baukutę. Ji Seimo rinkimuose užsimojo dalyvauti kaip savarankiška kandidatė. Incidentais su nuniokotu bendrabučiu ir jos vyro „nušienautu“ šviesoforu pagarsėjusi A. Baukutė įsiregistravo kaip pretendentė į kandidatus Baltijos vienmandatėje rinkimų apygardoje. Kad galėtų pretenduoti į antrą kadenciją Seime, ji dar turi surinkti tūkstantį ją remiančių rinkėjų parašų. Ta pati taisyklė galioja ir jos vyrui Kęstučiui Rupulevičiui. Po šviesoforo skandalo iš aplinkos ministro Gedimino Kazlausko komandos išmestas A. Baukutės sutuoktinis taip pat turi surinkti tūkstantį parašų, kad taptų kandidatu Kretingos apygardoje.

Savarankiškai Seimo nario kėdės sieks ir dainininkė Donalda Meiželytė, kurios pavardė buvo linksniuojama istorijoje apie melagingą policijos iškvietimą dėl tariamo smurto šeimoje. Ji siekia kandidatuoti į Seimą Tauragėje, kur prieš ketverius metus nebuvo išrinkta kaip TPP kandidatė.

„Dabartinė sistema, kuomet vieni kandidatai laimi vienmandatėse apygardose, o kiti patenka į Seimą pagal taip vadinamus „partinius sąrašus“ iš esmės yra ydinga, tačiau su kolegomis nepavyko pakeisti nei šios sistemos, nei pasiekti, kad bent jau būtų pradėta rimtesnė diskusija apie Seimo narių skaičiaus mažinimą“,- paaiškėjus, kad ji bandys vėl patekti į Seimą, DELFI sakė D. Meiželytė.

Savarankiškai siekti Seimo narės mandato ji teigė nusprendusi, kad turėtų „daugiau pasirinkimo erdvės“.

Kol kas be partijos lieka ir Ligitas Kernagis, Seimo Antikorupcijos komisijos pirmininkas, net savo tyrimo dėl Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) vadovų atleidimo metu nesusilaikęs nuo dainų: televizijoje komentuodamas FNTT istoriją, jis pasidavė laidos vedėjos įkalbinėjimams ir padainavo – „Mafija Italijoj, mafija Seime“. Tačiau buvęs dainininkas neslepia į rinkimus eisiantis vienos partijos sąraše bei jos vardu kandidatuosiantis vienmandatėje. Tiesa, į partiją jis stoti neketina, o pačios partijos, kurią pasirinko rinkimams, kol kas neįvardija.

Atominis Rokas – atominėje apygardoje

Likę buvusios TPP parlamentarai į Seimą prasibrauti mėgins su politinėmis partijomis. Tiesa, dauguma pasirinko ne Liberalų ir centro sąjungą (LiCS), prie kurios pernai prisijungė bebaigiantys subyrėti „prisikėlėliai“.

Su LiCS į Seimą kandidatuos tik TPP įkūrėjas, buvęs Seimo pirmininkas Arūnas Valinskas bei realybės šou savo dainomis ir pokštais išgarsėjęs Antanas Nedzinskas, pernai pagarsėjęs skandale dėl prieš rinkimus suvaidintų vestuvių.

Buvęs TPP delegatas Seime Rokas Žilinskas, tapęs Atominės energetikos komisijos pirmininko, tuoj pat buvo pramintas „Atominiu Roku“. Ir ne be reikalo. Per beveik ketverius darbo Seime metus R. Žilinskas blaškėsi po frakcijas, kol galų gale apsisprendė ir prisišliejo prie valdančiųjų konservatorių. Būtent po jų vėliava „Atominis Rokas“ Seimo nario mandato sieks „atominėje“ apygardoje. Jis antrosios Seimo nario kadencijos sieks Zarasų-Visagino apygardoje, kaip konservatorių kandidatas.

Buvęs grupės „Rondo“ narys Laimontas Dinius politikoje sukosi dar gerokai iki TPP susikūrimo. Jis taip pat sieks būti perrinktas į Seimą, kaip Liberalų sąjūdžio kandidatas Šiauliuose.

I.Valinskienė politikai tarė „atia“

TPP įkūrėjo ir dabartinio LiCS vicepirmininko A. Valinsko žmona I. Valinskienė jau kurį laiką neslepė nesižavinti politika ir kur kas mieliau galvojanti apie sceną, o ne Seimo tribūną. Nors dar prieš keletą mėnesių ji teigė tebedvejojanti dėl rinkimų, galiausiai dainininkė politikai tarė savo vyro andai televizijoje nuolat kartotą „Ate!“.

O ramiausiai su Seimu skiriasi buvęs TV laidų vedėjas J. Stanevičius.

„Mes gyvename demokratinėje valstybėje, ir Seimo nariai nėra amžini Seimo nariai. Jeigu ateis šviežesnis, geriau mąstantis, aktyvesnis – labai gerai. Keičiamės. Manau, kad natūrali kaita turi būti. Neįsivaizduoju savęs (kitos kadencijos Seime – DELFI). Ir neįsivaizduoju, kaip kai kurie žmonės, jau su „Sodros“ bilietais, dar sėdi, dar laikosi tos vietos“, - savo sprendimą mesti politiką DELFI komentavo J. Stanevičius, pasibaigus kadencijai veikiausiai sugrįšiantis į televiziją.