„Buvo susisiekta su manimi, susitikta ir buvo prašoma pakeisti tam tikrus parodymus, tam tikras aplinkybes, kad teisme kalbėčiau visai ką kita nei daviau parodymus ikiteisminio tyrimo metu. Buvo įvardinta, kad manęs taip nepaliks, susidoros. Kokiu būdu - ar įkiš į kalėjimą, ar apvirsiu su keturračiu - nežinau“, - sakė M. Žalimas.

Jis tikina nenorintis atskleisti jam poveikį dariusio pareigūno pavardės. Tačiau, anot jo, pareigūnas kalbėjo už save ir už kolegą. Sulaukęs grasinimų M. Žalimas nusprendė kreiptis į Policijos imuniteto valdybą. Prokuratūra pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Pokalbis su pareigūnais įvyko viešoje vietoje. Anot M. Žalimo prokurorai nesunkiai gavo apsaugos kamerų vaizdo įrašus.

Pernai žiniasklaidai M.Žalimas pranešė, kad prieš žudynes Kaune 2009 metų spalį, kai buvo nužudytas Kauno apygardos teismo teisėjas Jonas Furmanavičius ir Violeta Naruševičienė, apie planuojamus Drąsiaus Kedžio veiksmus jis įspėjo Policijos departamento vadovybę. Tačiau pareigūnai esą nesiėmė jokių veiksmų, kad užkirstų kelią žudynėms.

Tikrindama jo parodymus, Policijos imuniteto tarnyba atliko 15 kratų. Įtarimai piktnaudžiavimu tarnyba, dokumentų klastojimu pareikšti tuometiniam generalinio komisaro pavaduotojui Visvaldui Račkauskui, kriminalinės policijos viršininko pavaduotojui Tomui Ulpiui. Kilus skandalui aukšti pareigūnai atsistatydino.

M. Žalimas tikina, kad artėja laikas, kai bylos atsidurs teisme, todėl ir daromas spaudimas.