Kaip mk.ru papasakojo Rusijos andrologų asociacijos pirmininkas Piotras Ščepliovas, vadovavęs darbininko gelbėjimo operacijai, 30 metų pacientą, į Rusiją atvykusį dirbti iš Tadžikistano, dėl negalėjimo nusišlapinti atgabeno greitosios pagalbos medikai.

Vyras nepradėjo išsigalvoti nebūtų negalavimo priežasčių. Jis be jokių išsisukinėjimų prisipažino, jog, pasitelkęs specialų langų sandarinimui skirtą įrenginį, sau į šlaplę prisipurškė montažinių putų. Vyras norėjo, kad jo lyties organas pasižymėtų neįtikėtinu standumu. Tadžikistane vyro, į Rusiją atvykusio užsidirbti, laukia žmona ir keli vaikai.

Šlaple montažinės putos buvo nukeliavusios praktiškai iki pat šlapimo pūslės, teigia pacientą apžiūrėję specialistai. Montažinės putos darbininko organizme po kurio laiko virto elastinga medžiaga. Jo vyriškas pasididžiavimas iš tikrųjų sustandėjo, tačiau pasinaudoti juo pagal geidžiamą paskirtį jaunas vyras taip ir nespėjo. Jis paprasčiausiai nebegalėjo nusišlapinti. Tadžikas naiviai tikėjosi, jog montažinės putos iš šlaplės lengvai pasišalins, tačiau taip nenutiko. Jam kilo rimtų urologinių bėdų, tad teko ilgiau nelaukus kreiptis pagalbos į medikus.

Vyrų šlapimo pūslę su išore jungiantis latakas labai jautrus, ir tokie eksperimentai gali baigtis skaudžia tragedija. Tokiais atvejais pacientus gelbėja operacija, vadinamoji cistostoma (šlapimo pūslės drenavimas pro priekinę pilvo sieną). Būtent tai ir teko patirti moteriškos šilumos Rusijoje pristigusiam atvykėliui iš Tadžikijos.

Buvo atliktos ir dar kelios sudėtingos procedūros. Spėjama, kad gydymas dar truks 3-4 mėnesius.