Tai BNS trečiadienį patvirtino Vilniaus apylinkės prokuratūros Trečiojo nusikalstamų veikų tyrimo skyriaus prokuroras Rimas Juodis.

"Kviesime į apklausą ir - įtarimo pareiškimai. Planuojame kitą savaitę", - sakė prokuroras.

Pasak jo, įtarimus N. Venckienei planuojama pareikšti pagal Baudžiamojo kodekso 232 ir 245 straipsnius.

"Mano byloje - dėl teismo sprendimo, nesusijusio su bausme, nevykdymo ir dėl teisingumą vykdančio teismo pažeminimo", - paaiškino R.Juodis.

Baudžiamajame kodekse numatomos bausmės už minėtas nusikalstamas veikas - nuo viešųjų darbų ir baudos iki laisvės atėmimo dvejiems metams.

Seimas antradienį panaikino N. Venckienės neliečiamybę. Po šio parlamento sprendimo teisėja teigė ketinanti formuoti "Lietuvos sąrašą". Ji neslėpė apsisprendusi dalyvauti spalį vyksiančiuose parlamento rinkimuose.

Prezidentės Dalios Grybauskaitės patarėja trečiadienį pranešė, jog šalies vadovė gavo N. Venckienės laišką, kuriame teisėja prašosi atleidžiama iš pareigų nuo liepos 2 dienos. Tokį prašymą gavusi prezidentė kreipėsi patarimo į Teisėjų tarybą.

Prokurorai teigia surinkę pakankamai duomenų, kad galėtų pateikti teisėjai įtarimus pagal penkis Baudžiamojo kodekso straipsnius - dėl trukdymo antstolio veiklai, pasipriešinimo valstybės tarnautojui ar viešojo administravimo funkcijas atliekančiam asmeniui, nepagarbos teismui, teismo sprendimo, nesusijusio su bausme, nevykdymo ir dėl piktnaudžiavimo tėvų, globėjo ar rūpintojo arba kitų teisėtų vaiko atstovų teisėmis.

N. Venckienės pavardė figūruoja mažiausiai trijuose Kauno ir Vilniaus prokuratūrų atliekamuose ikiteisminiuose tyrimuose.

Kėdainių rajono apylinkės teismas praėjusių metų gruodžio 16-ąją nusprendė Drąsiaus Kedžio ir Laimutės Stankūnaitės dukrą, kurią globojo jos tėvo D.Kedžio sesuo Kauno apygardos teismo teisėja N. Venckienė, perduoti motinai. Sprendimas įvykdytas šių metų gegužės 17-ąją.

D. Kedys savo buvusią sugyventinę L. Stankūnaitę kaltino pardavinėjus jų dukrą pedofilams. Tačiau L. Stankūnaitei pedofilijos byloje įtarimai nėra pateikti. Dėl šios nusikalstamos veikos kaltinamas vienintelis dabar jau miręs Andrius Ūsas.