Kaip skelbia organizatoriai, į koncertus Anglijoje muzikantai pakuoja gitaras po kelių mėnesių pertraukos – kaip tik tuomet vykusiame debiutiniame koncerte Londone jie buvo pastebėti šių renginių organizatorių.

„Pasiūlymas surengti koncertų turą Anglijoje buvo kiek netikėtas, tiesa, debiutinis mūsų koncertas Londone sulaukė karštų ir itin teigiamų publikos reakcijų. Po šio koncerto ir susipažinome su organizatoriais, iškart sulaukėme ir kvietimo sugrįžti. Tikrai džiugu, kad mūsų noras siekti geriausio nelieka nepastebėtas“, – sako kvarteto narys Saulius S. Lipčius.

Trumpame koncertų ture Baltijos gitarų kvartetas į sceną išeis tris kartus. Vienas iš koncertų vyks XVII a. pilyje Esekse. Ypač muzikantai laukia koncerto Švento Džeimso bažnyčioje (St. James‘s Church), esančioje pačiame Londono centre. „Tai ypatinga vieta koncertuoti – šioje bažnyčioje koncertai vyksta ne vieną šimtmetį“, – sako Baltijos gitarų kvarteto narys Chrisas Ruebensas.

Po šių koncertų išskirtinis renginys visų laukia Hempšyro priemiestyje. Organizatoriai atvykusiems į koncertą žada ne tik Lietuvos ketvertuko, grojančio specialiai jiems pagamintomis žinomo ispanų meistro Manuelio Contreraso rankų darbo gitaromis, pasirodymą, bet ir jaukių priėmimą bei pietus angliškame kaime.

Koncertų programose numatyti M. de Fallos, L. Boccherinio, A. Dvoráko, M. Ravelio ir G. Bizet kūriniai. Gitaristai taip pat planuoja atlikti įspūdingąjį Čigonų šokį iš operos „Karmen“.