Kovo 29 dienos primtu sprendimu, N.Venckienei skirta bauda po 200 litų už kiekvieną uždelstą įvykdyti teismo sprendimo dieną nuo 2011 metų gruodžio 31 dienos iki teismo sprendimo įvykdymo išieškotojos Laimutės Stankūnaitės naudai. Bauda skirta antstolės Sonatos Vaicekauskienės prašymu. Ši antstolė ilgą laiką stengėsi įvykdyti teismo sprendimą ir perduoti vaiką motinai.

Pagal šį teismo sprendimą N.Venckienė L.Stankūnaitei turės sumokėti apie 28 tūkst. litų.

Kėdainių rajono apylinkės teismas dar praėjusių metų gruodžio 16-ąją nusprendė D.Kedžio sesers, Kauno apygardos teismo teisėjos N.Venckienės globotą mergaitę perduoti jos motinai, tačiau sprendimas buvo įvykdytas tik šiemet gegužės 17 dieną dalyvaujant tai pačiai antstolei, vaiko teisių apsaugos atstovėms bei gausioms policijos pajėgoms.

Kėdainių rajono apylinkės teismo sprendimą dėl baudos paskyrimo Šiaulių apygardos teismui apskundė N.Venckienė. Jos skundas atmestas, Kėdainių nutartis palikta galioti nepakeista.

N.Venckienė skunde teigė, kad mergaitė atsisakydavo vykti pas motiną, todėl ir negalėjo vykdyti teismo nutarties, esą teismo paskirta bauda per didelė.

Šiaulių apygardos teismo atstovas spaudai Vytautas Jončas BNS sakė, kad teismas konstatavo, kad N.Venckienė privalėjo ir galėjo vykdyti teismo sprendimą, jis atkreipė dėmesį, kad netrukus po teismo sprendimo perduoti mergaitę motinai vaikas buvo paimtas iš mokyklos ir imta jį izoliuoti.

,,Globėjos pareiga paruošti vaiką perdavimui, tačiau dokumentai liudija, kad procesas buvo priešingas", - nusprendė Šiaulių apygardos teismas.

Pasak V.Jončo, teismas sako, kad pagal Civilinio proceso kodeksą bauda atlieka kompensacinę funkciją, nes skiriama išieškotojo naudai kaip satisfakcija dėl laiku neįvykdyto sprendimo, kartu tokia bauda skatina skolininką įvykdyti prievolę.

,,Akivaizdu, kad sprendimo, kuriuo įpareigojama perduoti vaiką jo motinai, nevykdymas daro didelę žalą tiek vaiko, tiek motinos tarpusavio santykiams, jų emocinei būsenai, todėl turi būti atitinkama satisfakcija už tokio sprendimo nevykdymą", - nusprendė Šiaulių apygardos teismas.

Mirusio kauniečio, N.Venckienės brolio Drąsiaus Kedžio ir L.Stankūnaitės dukra dabar auga su motina. Jos abi yra saugomos valstybės.