Pamatyti, kaip atrodo dominančio specialisto darbo diena, panoro 176 moksleiviai iš visos Lietuvos. Jie rinkosi tarp įmonių vadovų, meno ir pirmosios pagalbos atstovų:

Telekomunikacijų bendrovės „Omnitel“ prezidento Antano Zabulio;
Advokatų kontoros „Lideika, Petrauskas, Valiūnas ir partneriai LAWIN“ partnerės Dovilės Burgienės;
„Pixelmator Team“ įkūrėjo Sauliaus Dailidės;
Aktoriaus ir grupės „Liūdni slibinai“ nario Dominyko Vaitiekūno;
Jaunosios dizainerės Mildos Čergelytės;
Dainininko Donato Montvydo;
Ugniagesio Manto Barzdėno;
Policininko Kęstučio Kasciukevičiaus;
Gydytojo ir grupės „Saulės kliošas“ būgnininko Lauryno Šarkino.

Populiariausi tarp moksleivių buvo gydytojas L. Šarkinas (38 laiškai), „Omnitel“ prezidentas Antanas Zabulis (29 laiškai) ir aktorius Dominykas Vaitiekūnas (23 laiškai).

Iš moksleivių anketų, balsavusių už šiuos specialistus, buvo išrinkti trys autoriai, įtikinamiausiai argumentavę, kodėl norėtų su jais praleisti dieną. Nugalėtojais tapo Emilija Jakutytė iš Klaipėdos, Ingrida Rakauskaitė iš Vilniaus ir Lukas Vaitkevičius iš Kauno.

Emilijos laiškas

Emilijos Jakutytės, kuri balsavo už aktorių Dominyką Vaitiekūną, teigimu, susitikimas su Dominyku galėtų būti lemtingas jos gyvenime, nes padėtų apsispręsti, kokią specialybę rinktis baigus mokyklą.

„Devynerius metus lankiau teatrą, vaidinau įvairiuose spektakliuose, vedžiau renginius, visą laiką jaučiau potraukį scenai, tačiau dėl mano matematinių sugebėjimų ir tėvų noro, jog studijuočiau rimtą specialybę, iškyla daug dilemų. Be galo sunku pasirinkti tarp širdies balso ir proto, todėl manu, jog diena su menininku atvertų man akis“, – norą susitikti su aktoriumi argumentavo moksleivė Emilija Jakutytė.

Ingridos laiškas

Apie medikės profesiją svarstanti moksleivė Ingrida Rakauskaitė įsitikinusi, kad sveikata yra didžiausias žmogaus turtas, o norint tapti bet kurios srities profesionalu, būtina bendrauti su žmonėmis, kurie jau turi patirties.

„Kad suprasčiau gydytojo darbo sudėtingumą, vien trumpų vizitų nepakanka. Noriu savo akimis pamatyti, kaip atrodo gydytojo diena, kiek ir kokių rūpesčių jam iškyla. Būtų įdomu susipažinti su gydytoju, kad jis pasidalytų savo patirtimi, papasakotų, kiek teko įdėti darbo tobulėjant, duotų vertingų patarimų ir įspėtų, ko reikia vengti, o kam nereikėtų gailėti jėgų“, – pasakojo moksleivė Ingrida Rakauskaitė.

Luko laiškas

Moksleivis Lukas Vaitkevičius norėtų susitikti ir pabendrauti su „Omnitel“ prezidentu Antanu Zabuliu, nes sako turįs idėją, kurią telekomunikacijų kompanijos vadovas galbūt galėtų padėti įgyvendinti.

„Turiu idėją sukurti pirmą pasaulyje mobilųjį telefoną Rubiko kube, su kuriuo būtų galima ne tik skambinti, bet ir dėlioti dėlionę. Išradus tokį telefoną, nereikėtų nešiotis mobilaus telefono ir Rubiko kubo kartu, nes užtektų vieno „Rubiko telefono“, – savo idėjomis dalijosi moksleivis Lukas Vaitkevičius.

Sveikinimai Emilijai, Ingridai ir Lukui. Artimiausiu metu moksleiviai turės galimybę praleisti dieną su savo pasirinktu atstovu, stebėdami jo kasdienį darbą ar net padedami atlikti užduotis.

„Kam to reikia?!“ – tai gyvosios teorijos pamokos, kuriose įvairių sričių specialistai padeda moksleiviams suprasti, kaip mokykloje įgyjamos žinios praverčia realiame gyvenime, susipažinti su įvairiomis profesijomis, išbandyti naujausias technologijas ir dalyvauti kūrybiškumą skatinančiuose užsiėmimuose.