Tai antroji magistrantūros studijų programa VU Teisės fakultete – praėjusiais mokslo metais teisės magistro laipsnio siekiantys studentai pradėjo studijas pagal programą „Europos Sąjungos verslo teisė“.

„Vilniaus universiteto Teisės fakultetas nuolat atnaujina savo studijų programas. Pastaruoju metu pastebėjome tam tikrą specializuotų aukšto kokybinio lygmens studijų trūkumą. Apie poreikį parengti aukštąjį universitetinį išsilavinimą turinčius, aukščiausios kvalifikacijos baudžiamosios teisės specialistus ir vadovus kalba ir mūsų partneriai – advokatų kontoros, teisėsaugos institucijos, teismai. Tad manome, kad būtina atsižvelgti į kintančius rinkos poreikius ir pasiūlyti studentams tai, ko jiems trūksta“, – tvirtino Teisės fakulteto dekanas prof. Vytautas Nekrošius.

Pusantrų metų trukmės Baudžiamosios justicijos magistro programoje studentai studijuos tarptautinę ir Europos Sąjungos baudžiamąją teisę, tarptautinę teisinę pagalbos baudžiamosiose bylose, baudžiamąją atsakomybę už atskiras nusikaltimų rūšis, nusikaltimų kvalifikavimą, įrodymus ir įrodinėjimą, kaltinimą ir gynybą, bausmių skyrimo problemas, konstitucinę jurisprudenciją baudžiamojoje justicijoje ir kitus dalykus, rašoma pranešime spaudai.