Į aikštę susirinko apie 400 žmonių. Tvarką prižiūrėjo policijos pajėgos.

Protestuotojai laikė Lietuvos, Europos Sąjungos, Nepartinio demokratinio judėjimo, Tautos ateities forumo, Tautininkų sąjungos vėliavas. Matėsi ir juodų vėliavų.

Kaip ir penktadienį, policija atitvėrė S. Daukanto aikštę "stop" juostomis, kad protestuotojai į ją negalėtų patekti. Tai kėlė daugelio jų nepasitenkinimą. "Stop" juostą jie papuošė plakatu su užrašu "Privati valda".

Mitinge kalbėjo ekonomistas Povilas Gylys, kunigas Robertas Grigas, parlamentaras Naglis Puteikis. Jie apgailestavo dėl, pasak jų, baisios teisingumo padėties valstybėje, pabrėžė, kad teisingumas turi kilti iš moralės normų ir jomis sekti, o ne atvirkščiai, kritikavo mergaitės perdavimo motinai vykdymą, teigdami, kad prieš vaiką buvo naudotas smurtas.

Protestuotojai entuziastingai reagavo į kalbėtojus, palydėdami jų žodžius skanduotėmis "Lietuva", "Gėda, gėda".

Apie 13 valandą protestuotojai pajudėjo Seimo link.

Dauguma eisenos dalyvių buvo emocingi, savo nuomonę reiškė skanduotėmis "Laisvę mergaitei", "Lietuva bus laisva", "Tauta nepasiduos prieš klaną".

Buvo nešami plakatai, kuriais reikalauta valdžios permainų: "Kubilių - lauk", "Degutienę - lauk". Kiti plakatai buvo nukreipti prieš Garliavos istorijos tiesioginius dalyvius: "Vaicekauskienę - teisti", "Černiauską - teisti", "Stankūnaitę - teisti".

Prie Seimo budėjo gausios pareigūnų pajėgos. Pareigūnai Nepriklausomybės aikštę aptvėrė "Stop" juostomis, kad mitingo dalyviai nesiartintų prie Seimo rūmų.

Aikštėje prie Martyno Mažvydo bibliotekos susibūrę protesto dalyviai sugiedojo Lietuvos himną.

"Jūs įrodėte, kad vieno nelaimingo vaiko likimas jums yra svarbesnis už visus kitus dalykus", - į minią kreipėsi kunigas Robertas Grigas. Jis pakvietė visus pasimelsti.

Po maldos kunigas protestuotojams sakė, kad taikios protesto akcijos prie Prezidentūros tęsis ir toliau.

Maždaug po valandos mitingo ir eisenos organizatoriai padėkojo dalyviams ir pakvietė visus, kurie gali, grįžti toliau budėti prie Prezidentūros.

Pasak policijos pareigūnų, eisenoje ir mitinge dalyvavo apie 700 žmonių, incidentų užfiksuota.