Lemonte gyvenantys lietuviai užkirto kelią prezidentės palydai, lindo po automobilių ratais, prie automobilio lango, kuriame sėdėjo prezidentė, kišo plakatus, rėkė ir porą minučių skandavo: "Gėda, gėda, Lietuva, Lietuva", rašo lrytas.lt.

Prezidentės automobilį lydintiems apsaugoms darbuotojams teko išlipti iš savo automobilio ir nustumti porą aršiausių protestuotojų.

Lemonto lietuviai didžiuojasi šia akcija. Jie internete platina vaizdo įrašus ir teigia, kad gėda yra ne jiems, o prezidentei. Ji esą ne tik neapgynė tariamai pagrobtos Laimutės Stankūnaitės ir D. Kedžio dukros, bet ir pabijojo susitikti su paprastais žmonėmis.

Lemonte gyvenantys lietuviai visada palaikė D. Kedžio sesers Neringos Venckienės pusę. Jie ne kartą rengė piketus, protestuodami prieš mergaitės atidavimą mamai, užsakinėjo mišias, rinko pinigus ir vežė juos N. Venckienei.

Prieš dvejus metus, kai Kėdainių rajono apylinkės teismas pirmą kartą pasisakė, kad mergaitė turi gyventi su savo mama, šio Čikagos priemiesčio lietuviai miestelio pagrindinės gatvės medžius buvo aprišę violetiniais kaspinais.