Pasak jo, tiek jis, tiek L. Stankūnaitė buvo pasiruošę visiškai kitai situacijai ir tam, kad mergaitė gali patirti didelį šoką, tačiau vaikas atsidūręs kitoje aplinkoje, t.y. autobusiuke su mama, iš karto pasijuto geriau.

„Mes patys esame šoke, kadangi prognozavome, kad mergaitė gali patirti didelį stresą, - sakė teisininkas. - Bet kada mes išvažiavome iš kiemo, po kelių minučių mes jau pradėjome kalbėtis su mergaite, dar po kiek laiko atsirado kontaktas tarp mamos ir mergaitės, manęs ir mergaitės, po to mes pradėjome kalbėtis įvairiomis temomis ir iš tikrųjų mergaitė visiškai jokio streso nepatyrė.“

Teisininkas darė prielaidą, kad galbūt mergaitė kurį laiką buvo nuteikinėjama prieš mamą, o kai atsidūrė pas mamą pasijuto geriau.

G. Černiauskas patikino, kad iš mergaitę perėmusios pusės viskas buvo atlikta itin subtiliai, tačiau globėja Neringa Venckienė vaiką buvo prispaudusi prie savęs, dusino vaiką ir nevykdė pareigūnų nurodymų.

„Yra visa eilė pareigūnų, kurie stebi mamą ir mergaitę, kurie turi visą informaciją, ko gero, aš mažiausiai čia turėsiu informacijos iš šalies“, - apie gerą mergaitės priežiūrą patikino G. Černiauskas.

Antstolė: globėja sąmoningai traumavo mergaitę

Vaikų psichiatras Linas Slušnys sakė, kad ketvirtadienio įvykiai grąžino jo tikėjimą policija, nes anksčiau jam buvo susidariusi nuomonė, kad policija yra nepajėgi įgyvendinti teismo sprendimo. Psichiatras apgailestavo, kad mergaitės nepavyko perduoti be policijos pareigūnų įsikišimo ir pripažino, kad policijos pajėgos buvo pasitelktos dėl to, kad būtų įgyvendintas teismo sprendimas, kaip ir priklauso teisinėje valstybėje. Jis patikimo, kad vaikui geriau yra vieną kartą patirti didesnį stresą nei nuolat patirti mažesnį nerimą.

„Atvykus vykdyti teismo sprendimą buvo eilę kartų prašoma leisti sprendimą įvykdyti geruoju, kad būtų leista gera valia patekti į patalpas, tačiau globėja atvedusi mergaitę prie stiklinių durų rodė kaip policija šalina kliūtis, šalina žmones, tuos visus vaizdus mergaitė matė. Ir prašiau eilę kartų vesti mergaitę į kambarį, nerodyti šitų vaizdų, bet ponia Venckienė nereagavo.

Tiktai kai priešgaisrinės apsaugos darbuotojai pradėjo pjauti duris, tada mergaitė buvo nuvesta į kambarį, bet jinai buvo pastatyta prie vitrininio lango, kur matosi visas kiemas. Manau, kad globėja tikrai vaiką emociškai, psichologiškai traumavo, kad vaikas matytų tuos vaizdus ir noriu pasakyti, kad ponią Venckienę vaiko teisių specialistai buvo įpareigoję teismo sprendimu paruošti mergaitę perdavimui, aš eilę kartų rašiau raštus, prašau paruošti, suruošti daiktus, kad nebūtų vaikas traumuojamas nei emociškai, nei fiziškai, prašiau gera valia atiduoti vaiką mamai“, - sakė per LNK laidą „Valanda su Rūta“ antstolė Sonata Vaicekauskienė.

S. Vaicekauskienė laikėsi pozicijos, kad visos tarnybos dirbo gerai. Ji paaiškino, kad rytinis laikas buvo pasirinktas todėl, kad norėta namuose rasti Neringą Venckienę, kuri dienos metu dirba, o šeimos nariai, pasak antstolės, kaip visada elgėsi priešiškai.

Anksčiau G. Černiauskas jau tvirtino, kad mamai perduota mergaitė iš karto pasijuto geriau. Kalbėdamas specialioje TV3 laidoje G. Černiauskas sakė, kad globėja N. Venckienė trukdė vykdyti teismo sprendimą, tad policijos pareigūnai turėjo atgniaužti jos rankas. Kiek anksčiau advokatas ir DELFI pasakojo, kad motina ir dukra jaučiasi laimingos.